Stiinta & Tehnologie

#opel #corsa #facelift

OFICIAL: Opel Corsa facelift, primele fotografii si informatii

Opel a dezvaluit primele detalii tehnice si informatii ale lui Corsa facelift. Modelul va debuta pe piata in aceasta vara.

130 CP ofera motorul 1.7 CDTI al lui Opel Corsa facelift, alaturi de un cuplu motor maxim de 300 Nm. Consumul mediu de carburant al acestui model este de 4.5 litri la 100 kilometri.

Germanii de la Opel au dezvaluit datele tehnice si primele imagini ale lui Corsa facelift. Inginerii din Russelsheim spun ca au reusit sa imbunatateasca trenul de propulsie al acestei subcompacte pentru a reduce consumul de carburant cu 13% la nivelul intregii game. Totodata, directia a fost recalibrata iar sasiul a fost imbunatatit semnificativ pentru a obtine un plus de agilitate si un nivel sporit de confort, in timp ce motoarele ofera un plus de forta. Versiunile Essentia, Enjoy si Cosmo ale lui Corsa au primit  amortizoare, arcuri si bare antiruliu noi, alaturi de o punte spate modificata. Modelele echipate cu sasiul sport, GSI sau ecoFLEX primesc modificari suplimentare la nivelul puntii spate si al directiei, iar OPC a primit modificari suplimentare la directie.

CORSA VA FI DISPONIBIL SI IN CATEVA EDITII LIMITATE

Opel va oferi o serie de editii limitate ale lui Corsa in Germania. Acestea fac parte din seria Color Line si poarta denumirile Color Race , Color Edition si Color Wave. Fiecare dintre aceste editii speciale poarta finisaje distinctive la nivelul caroseriei si jante de aliaj de 17 inch. Odata cu sarbatorirea a 111 ani de existenta ai companiei, cei de la Opel vor lansa o editie limitata a lui Corsa pe piata din Europa, intitulata 111 Limited Edition. Corsa este oferita in doua versiuni distincte de caroserie, cu trei si cu cinci usi, iar interiorul acestui model este unul dintre cele mai spatioase si atractive din clasa sa.

Printre elementele tehnologice disponibile pe noul Opel Corsa facelift putem enumera iluminarea adaptiva AFL, volanul incalzit, tetiere fata active, asistenta la pornirea in rampa, parbrizul panoramic si sistemul FlexFix de montare al bicicletelor. Corsa este responsabil pentru 30% din vanzarile Opel si este modelul cu cele mai putine defectiuni inregistrate de catre organizatia DEKRA din Germania, avand o rata de defectare de 2.4%, cea mai scazuta dintre toate modelele testate.

NOUTATI IN GAMA DE MOTORIZARI

Gama de motorizari pe benzina pentru Corsa pleaca de la o unitate de 1 litru cu trei cilindri care ofera 65 CP pana la versiunea OPC echipata cu un motor de 1.6 litri supraalimentat cu o turbina, care dezvolta 192 CP. Versiunile diesel ale lui Corsa ofera intre 75 si 130 CP, toate avand un consum mai mic de 5 litri de motorina la 100 de kilometri. Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI ofera un nivel extrem de scazut al emisiilor de CO2, acesta atingand doar 98 de grame per kilometru pentru versiunea cu trei usi si 99 grame per kilometru pentru versiunea cu cinci usi. Toate motoarele pe benzina ale lui Corsa respecta normele Euro 5, iar motorul diesel de 1.7 litri respecta si el aceasta norma de mediu.

Motoarele otto de 1.0, 1.2 si 1.3 litri oferite cu transmisii manuale sau Easytronic ofera un consum combinat de carburant situat intre 5.0 si 5.5 litri la 100 kilometri, in timp ce emit intre 117 si 129 grame de CO2 per kilometru. Corsa 1.0 este cel mai ecologic model pe benzina din segmentul B. Cu toate acestea, modelul are cu 27% mai multa putere decat versiunea precedenta si consuma cu 10% mai putin carburant.

MOTOARELE DIESEL AU FOST SI ELE OPTIMIZATE

Varful gamei diesel, motorul 1.7 CDTI, ofera 130 CP si 300 Nm in timp ce emisiile de CO2 a scazut cu 9 procente pana la pragul de 118 grame per kilometru, iar consumul de carburant a scazut la 4.5 litri la 100 kilometri. Totodata, motorul de 1.4 litri este oferit in doua versuni - una de 87 CP si alta de 100 CP, cea de 100 CP fiind disponibila si cu o transmisie automata Easytronic. Motoarele Twinport de 1.2 si 1.4 litri sunt echipate cu un sistem de distributie variabila atat pentru supapele de admisie, cat si pentru supapele de evacuare pentru a obtine o performanta optima a acestora. Pompa de ulei a fost imbunatatita pentru a reduce frecarea, termostatul motorului functioneaza diferit, iar soferul are la dispozitie un indicator in turometru care ii spune cand sa schimbe treapta de viteza pentru o economie sporita de carburant.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea