Stiinta & Tehnologie

#masina supersonica #record de viteza #1600 km/h

O masina supersonica se pregateste de 1.600 km/h

Echipa ce a doborat recordul vitezei la sol in 1997, dupa ce a depasit in premiera viteza sunetului la bordul unui automobil cu reactie , planuieste acum sa-si forteze performanta pentru a atrage mai multi tineri in domeniul stiintei si tehnologiei.

Pilotul britanic Andy Green are ambitii mari: sa se afle in cabina unei masini turate la 1.610 km/h, cu rotile lipite de pamant, informeaza BBC News.

Poreclit “Ogarul”, noul sau automobil va fi propulsat de o racheta capabila sa produca 110 kilonewtoni, fixata de un motor cu reactie EJ 200 folosit la avioanele Typhoon Eurofighter , in stare sa genereze 90 de kilonewtoni.

Thrust SSC a depasit viteza sunetului in desertul Black Rock din Nevada, SUA, iar in momentul de fata cateva echipe planuiesc sa-i depaseasca performanta . “Exista acum inca trei masini cu varii grade de credibilitate si in stadii diferite de dezvoltare”, a anuntat Andy Green.

Cititi continuarea in Cotidianul


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea