Stiinta & Tehnologie

#diesel #v8 #land rover #range rover

Noul Range Rover vine cu un motor diesel V8

Britanicii de la Land Rover aduc la finele anului 2010 un model nou de Range Rover , usor modificat la exterior, dar care ascunde sub capota un motor diesel pe placul europenilor.

Noul model de Range Rover, care va fi lansat in Marea Britanie in luna septembrie si pana la sfarsitul anului in restul Europei, va veni echipat cu un propulsor diesel V8 de 4.4 litri si 313 CP la 3750 de rotatii si un cuplu motor imbunatatit pana 700 de Nm, caruia i se alatura o transmisie automata ZF cu opt viteze.

Reprezentantii Land Rover se lauda cu un consum redus cu aproximativ 20% (de la 10.4 litri, la 8 litri/100 km) si cu 15% mai putine emisii.

Datorita noului propulsor, accelerarea de la 0-100 km se face in doar 7.5 secunde, iar sistemul Terrain Response (sistem integrat de control al tractiunii integrale) a fost imbunatatit cu functia hill hold si gradient acceleration control.

Gradient Acceleration Control permite ca masina sa coboare o rampa la o viteza constanta chiar daca sistemul Hill Descent, sistem automat ce asista conducatorul auto in coborarea pantelor abrupt, nu este activat.

La designul exterior, noului Range Rover i se adauga barele de protective, grila, teava de esapament, precum si un nou set de jante.

Sursa foto : blogcdn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea