Stiinta & Tehnologie

#mercedes #mercedes-benz #cls #coupe

Noul Mercedes-Benz CLS - o noua stea

Noul CLS va avea premiera internationala la Salonul auto de la Paris (2-17 octombrie 2010). Noul model continua rolul de pionier al predecesorului sau, fiind in acelasi timp o noutate absoluta.

Un pas inainte: odata cu modelul CLS, Mercedes- a creat in 2003 o noua categorie de autovehicule care a imbinat pentru prima data eleganta si dinamismul unui coupe cu functionalitatea si confortul unei limunzine.  Un nou star: de ani de zile Mercedes-Benz CLS este singurul coupe cu patru usi din clasa sa, iar din octombrie 2004 a fost modelul favorit a peste 170,000 de cumparatori la nivel global. "Clientii din au beneficiat de pe urma deciziei noastre indraznete de a lansa pe piata un concept de autovehicul cu totul nou", explica incantat Dr. Joachim Schmidt, membru al consiliului director Mercedes-Benz Cars, divizia Vanzari si Marketing. "Iar datorita designului fascinant, noul model Mercedes- Benz CLS a beneficiat si de faptul ca noi suntem cu un pas inaintea competitiei prin coupe-ul cu patru usi."

Exteriorul pastreaza stilul clasic

Proportiile noului model Mercedes-Benz raman la fel de spectaculoase ca si pana acum: capota lunga, geamuri inguste si geamuri laterale fara rame, plafon dinamic rabatabil. Coupe-ul, Mercedes-Benz, in patru usi s-a remarcat imediat in 2003 ca fiind un nou simbol de stil. Acum, proportiile sunt aceleasi – si totusi totul este diferit: cea de-a generatie a adoptat un look cu totul nou.

Interiorul: designul ofera calitate vietii

Interiorul noului Mercedes-Benz CLS se distinge printr-un design modern care combina eleganta cu detaliile inovatoare si perfectiunea manoperei. Unul dintre aspectele interesante este efectul de spatiu al habitaclului: o linie inalta care porneste de la usa soferului spre panoul de control pana la usa pasagerului din dreapta. Display-ul central a fost integrat armonios in partea superioara a panoului de control. In acelasi timp, linia laterala a usilor inclinata in jos continua linia dinamica din exterior.

Sportivitatea rafinata a interiorului Mercedes-Benz CLS se reflecta in continuare in folosirea generoasa a elementelor cu finisaj de inalta calitate. Ele sunt localizate pe tabloul de control al consolei centrale si pe anumite parti ale captuselii usilor. Clientii Mercedes-Benz pot alege dintre trei tipuri exclusiviste de lemn: lemn lucios de alun, lemn lucios de frasin negru si lemn de plop cu finisaj satinat de culoare maro deschis. Lemnul a fost montat perfect in jurul contururilor printr-un finisaj manual lucrat cu maiestrie, iar tinuta lemnului a fost potrivita conform fibrei, parte a unui proces elaborat de selectie, pentru a crea o impresie generala armonioasa.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea