Stiinta & Tehnologie

#ford fiesta #lansare #pret

Noul Ford Fiesta, de la 11.250 euro

Noul Ford Fiesta va ajunge pe piata din Europa cu un pret de pornire de numai 11.250 euro, pentru varianta cu trei usi entry-level, conform publicatiei Motorauthority. Pretul pentru pentru varianta cu cinci usi entry-level este de 12.000 euro, in timp ce varianta de top a fost evaluata la 14.250 euro. Versiunea diesel a modelului Fiesta va porni de la 14.500 euro (varianta in trei usi) si va ajunge la 15.250 euro (varianta in cinci usi). Pentru versiunea de lux a modelului diesel cumparatorul va scoate din buzunar de la 16.250 euro.

Noul Fiesta este cu 40 kg mai usor decat predecesorul sau si beneficiaza de doua noi motoare, ECOnetic si propulsorul pe benzina Duratec Ti-VCT de 1.6 litri si 120 CP, pentru modelul Zetec S. Motorul de 1.6 litri ajunge de la 0-100 km/h in 9.9 secunde, are un consum de 5.9 litri/100 km si emisii de 139 g/km de CO2.

Primul client isi va primi masina in luna octombrie. Fiesta va fi disponibil in variante de echipari variate - Studio, Style, Style Plus, Zetec, Zetec si Titanium, pentru toate gusturile si buzunarele, spun producatorii. O serie de alte trei motoare pe benzina cu capacitati intre 1.25 si 1.4 litri, ce dezvolta intre 60 si 96 CP vor putea fi cuplate la un sistem de transmisie automat.


Propulsorul Duratorq TDCi de 1.6 litri este cel care ofera puterea pentru versiunea ECOnetic. Aceasta prezinta suspensii mai joase, filtru de particule si soft ECU tunat, masina ajungand astfel sa emita numai 99 g/km de CO2. Un propulsor diesel de 1.4 litri Duratorq este de asemenea disponibil.

Noul Ford Fiesta este destul de spatios pentru o masina de dimensiuni mici, atat din punct de vedere al spatiului destinat pasagerilor cat si cel pentru depozitarea bagajelor. Ofera destule elemente de siguranta si diverse gaget-uri.

Gandit pentru piata europeana dar destinat productiei la nivel global, noul Fiesta este considerat de catre Ford drept unul dintre cele mai importante modele create pana acum.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea