Stiinta & Tehnologie

#chevrolet #aveo #hatchback #spark

Noul Chevrolet Aveo va fi prezentat la Paris

Chevrolet vine cu o oferta bogata la Salonul Auto de la Paris, de la sfarsitul lui septembrie: modelului chevrolet orlando MPV si lui Chevrolet Cruze hatchback li se va alatura si mult asteptatul Chevrolet Aveo cu 5 usi, care, la fel ca modelul Orlando, isi face debutul mondial in formula de serie.

Noul Chevrolet Aveo , care aminteste de recent lansatul Chevrolet Spark, este un autovehicul ce va atrage clientii mai tineri datorita aspectului sport, hot-hatch . O varianta sedan cu patru usi va fi lansata impreuna cu versiunea hatchback vara viitoare. Atat versiunea hatchback cat si cea sedan sunt autovehicule practice de mici dimensiuni cu spatiu interior generos, iar Chevrolet se asteapta ca noul Aveo sa atraga si familii, pentru care, modelul actual a constituit o achizitie populara.

Noul Chevrolet Aveo a beneficiat de un amplu program de dezvoltare, care a avut drept rezultat un autovehicul de mici dimensiuni pe gustul tuturor soferilor europeni, atat in privinta design-ului, cat si a dinamicii. Specificatiile finale ale noului Chevrolet Aveo vor fi atent adaptate la fiecare piata europeana.

Noul Chevrolet Aveo este mai lung si mai lat decat modelul actual, ceea ce ii asigura un interior spatios si un volum de incarcare care se numara printre cele mai competitive din clasa sa. Poate ca designul interior include mai multe surprize decat exteriorul, in special panoul de instrumente inspirat de motociclete care include un tahometru analog combinat cu un vitezometru digital si lampi de avertizare.

Consola centrala la noul Chevrolet Aveo beneficiaza de iluminarea de fundal de culoare albastra caracteristica modelelor din clasele superioare, iar bordul cuprinzator invaluie toata partea frontala a habitaclului. Acesta este disponibil in culori asortate si se continua de la plansa de bord pana in portiera soferului si a pasagerului din fata. Clientii lui Chevrolet Aveo vor aprecia calitatea materialelor utilizate in interior, numeroasele spatii de depozitare din consola centrala, precum si modernul sistem audio cu port USB, mufa aux-in si Bluetooth.

Sasiul noului Chevrolet Aveo a fost adaptat cu finete pentru a satisface gusturile europenilor printr-un raport intre suspensie si manevrabilitate care combina confortul cu viteza de reactie. Sistemul de servodirectie electronica (EPS), controlul electronic al stabilitatii (ESC) si franele ABS vor fi dotari standard.

Pentru noul Chevrolet Aveo va fi disponibila o gama cuprinzatoare de motorizari care include motoare pe benzina cu patru cilindri si motoare diesel, acestea incorporand cele mai recente tehnologii precum sincronizarea variabila a supapelor, dublu sistem de distributie variabila continua a camelor si sistemul de injectie de carburant common rail pentru unitatile diesel.

Gama motoarelor pe benzina este alcatuita din doua versiuni de 1,2 litri (de 70 CP si de 86 CP), o unitate de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi disponibil cu doua versiuni ale unui motor diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP ) care beneficiaza si de tehnologia Start/Stop.

Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza marca Chevrolet disponibila pentru un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferita pe majoritatea pietelor ca dotare optionala pentru Chevrolet Aveo 1.4 si 1.6. Transmisiile manuale au 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea