Stiinta & Tehnologie

#romania #bmw seria 5 #bmw

Noul BMW Seria 5, incepand de la 42.661 euro, cu TVA

Noul BMW Seria 5 a fost lansat oficial in Romania, eveniment care a fost marcat, in mod placut, de Oliver Heimler, sef design interior pentru noua propunere bavareza.

Nu ma pot abtine de la a face referire la culoarea locala, motiv pentru care mentionez furnicarul de jurnalisti, intr-un cadru asociat in mod ciudat cu supra-numele BMW. Insa daca s-a dorit crearea unui puternic contrast intre luxoasa limuzina si decorul locatiei, ei bine, scopul a fost atins odata cu alegerea The Ark (fosta Bursa a Marfurilor).

Lasand la o parte contextul, insistand insa asupra designului, noul Seria 5 se reintoarce intr-un trecut nu mai putin glorios decat prezentul, facand trimitere la generatia produsa intre 1995 si 2004. Se poate remarca, la nivelul blocurilor optice, influenta fratelui mai mare, BMW Seria 7 . In plus, masina este parca mai sportiva ca niciodata.

Nici tehnologiile implementate nu se lasa mai prejos, noua generatie bucurandu-se de atu-uri precum Dynamic Driving Control (disponibil optional; permite soferului sa regleze suspensia individual, in functie de stilul de condus si de conditiile de drum), Adaptive Drive,  Integral Active Steering (Directie Integral Activa), Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor), Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii). Mentionam, de asemenea, sistemele Parking Assistant ( asistare la parcare), Surround View (vedere panoramica), Avertizare de coliziune cu actionare a franelor in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ).

Punctul culminant al naratiunii noastre il reprezinta, dupa cum este si firesc, gama de motorizari. Pretul de pornire, si anume 42.661, cu TVA inclus, corespunde versiunii entry-level 523i, echipata cu un motor de 3.0 litri si 204 CP. Pentru un plus de putere, constructorul bavarez propune 528i de 258 de CP, 535i de 306 CP si varful de gama 550i, care dezvolta 407 CP. Acesta din urma are un tarif de 71.400 de euro cu toate taxele incluse.

Pe frontul diesel, Seria 5 este pus in miscare de o unitate de 3.0 litri si 204 CP. Oferta este completata de 530d cu ai sai 245 cai. Important: in vara va fi lansata versiunea mai economica, 520d, care dezvolta 184 CP. Cel mai ieftin diesel disponibil pentru moment in Romania este 523d, care pleaca de la 45.375 de euro cu TVA inclus. Versiunea 530d porneste de la 50.099 euro cu TVA. Noua generatie BMW Seria 5 are 5 ani garantie sau 100.000 de kilometri, finantarea fiind oferita, daca este cazul, prin sistemul BMW Financial Services.

Foto : Catalina Ciociltan

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea