Stiinta & Tehnologie

#masini noul audi q5

Noul Audi Q5 aproape de productie

Al doilea model din gama “Q” este aproape de forma sa finala si au fost facute toate pregatirile pentru intrarea in productie.

Dupa lansarea oficiala realizata cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Audi Q5 se pregateste sa apara pe piata europeana inca de la jumatatea acestui an. Este un model realizat pentru a concura cu Bmw X3 si noul Mercedes-Benz GLK .

Presedintele Audi , Martin Winterkorn, a descris noul model ca fiind “un vehicul sport care va fi foarte important pentru gama Audi”, iar imaginile noului Q5 confirma aceasta afirmatie.

SUV-ul compact de la Audi este construit pe aceeasi platforma tehnica cu A4 si A5 (Modular Longitudinal Platform). Este un model suficient de spatios pentru a transporta 5 persoane, avand o lungime de 4650 mm si 1910 mm latime, dar si performant pentru a le oferi conditii de maxima siguranta si o viteza de top de 200 km/h. Spatiul dedicat bagajelor este unul foarte generos de 500 litri.

Audi Q5Motorizarea de baza pentru acest model va fi una de 2.0 litri TFSI de 210 CP. Modelul va fi disponibil si cu un motor de 3.2 litri V6 de 265 CP dar si cu unul de 4.2 litri V8 de 330 CP. Pentru ca este gandit drept un SUV compact premium primeste o cutie de viteze cu dublu-ambreaj (DSG) si 7 rapoarte.

Potrivit estimarilor noul Audi Q5 urmeaza sa coste intre 35.000 si 50.000 de euro.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea