Stiinta & Tehnologie

#limbi straine #skype #translator #translator skype

Noua functie Skype te ajuta sa comunici mai usor in limbi straine. Iata cum!

Noul CEO al Microsoft, Satya Nadella, a anuntat lansarea unei noi functii care va revolutiona faimosul Skype: translatorul in timp real, capabil sa traduca pe loc mesajele rostite de utilizatori.

"A fost un vis al umanitatii inca de cand am inceput sa vorbim si sa ne dorim sa distrugem barierele limbajului", a declarat Nadella referitor la noul translator.

Skype Translator pre-beta a fost testat in cadrul Conferintei Code care a avut loc in sudul Californiei. Programul de videochat are peste 300 de milioane de membri activi carora vrea sa le faciliteze comunicarea cu ajutorul acestui translator a carui functionalitate se bazeaza pe 3 functii: recunoasterea vocii, redarea ei intr-un text si traducerea propriu-zisa.

Chiar daca pare un proces complicat, Skype Translator este foarte prompt si isi face treaba in timp real. Totodata, cei doi comunicatori se aud si in limba in care comunica, insa in surdina, pentru a nu afecta calitatea sunetului translatorului.

Microsoft nu este la prima incercare de a realiza ceva cu ajutorul programelor de recunoastere a comunicarii orale. Pentru Skype Translator a folosit aceeasi tehnologie utilizata de catre "asistentul personal" Cortana al lui Windows Phone 8.1, dar si tehnologia de recunoastere a vorbirii de la Xbox 360 sau Xbox One.

Sursa foto: allthingsd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea