Stiinta & Tehnologie

#telefon #nokia #microsoft #android #smartphone #sistem de operare nokia # z launcher

Nokia vrea sa creeze smartphone-ul universal! Ce aplicatie au dezvoltat finlandezii

Pe langa anuntul de colaborare cu Microsoft in privinta sistemului de operare al telefoanelor inteligente, se pare ca Nokia cauta in secret modalitati de a crea aplicatii universal valabile pentru smartphone-uri. Astfel, divizia de cercetare a companiei finlandeze a creat sistemul Z Launcher, compatibil cu telefoanele Android.

Z Launcher este diferit ca interfata de celelalte sisteme Android. Z Launcher este creat astfel incat sa afiseze pentru inceput cateva aplicatii utile, urmand ca in timp sa invete preferintele utilizatorilor si sa puna pe ecranul smartphone-ului aplicatiile cel mai des folosite.

Z Launcher va fi introdus pe Galaxy S4 si S5, dar si pe Nexus 4 si Nexus 5. Cercetatorii de la Nokia au incercat sa creeze o interfata comuna cu iOS, dar conducerea Apple nu a dat inca unda verde acestui proiect.

Z Launcher nu poate fi gasit in Google Apps: pentru a-l descarca, va trebui sa intri direct pe site-ul companiei finlandeze.

Foto: gsmarena.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea