Stiinta & Tehnologie

Nokia si Samsung fac echipa

Toata lumea cunoaste zicala "unde-s doi puterea creste", iar acest lucru pare sa il demonstreze si Nokia care s-a aliat cu Samsung.

Acest gen de "contopiri" sunt la moda intre companii, pentru ca nu cu mult timp in urma LG, Samsung si Sony Ericsson s-au aliat pentru producerea unui nou procesor pentru telefoane mobile, iar Motorola a facut si ea o miscare in acest sens, atragand Kodak-ul de partea ei.

Senzori pentru arate foto

Ca si in cazul celor de la Motorola, Nokia a preferat ajutorul celor de la Samsung pentru senzori CMOS de 5 megapixeli , care mai mult ca sigur vo fi instalati in telefoanele mobile ale companiei finlandeze.

Ciudata miscare, pentru ca pana la urma Samsung este unul din cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume. Pana acum Nokia si-a cumparat senzorii CMOS de la Swiss STMicroelectronics si a facut aceasta schimbare, pentru ca cei de la Samsung lanseaza pe piata produse noi mult mai rapid decat vechiul partener Nokia.

OmniVision si Aptina sunt alti doi clienti ai companiei finlandeze, care produc senzori de inalta calitate pentru telefoanele Nokia, dar pe aceastia compania i-a pastrat.

Nokia vor sa fie primii

Acesta schimbare de decor ii va aduce probabil Nokiei un profit bunicel, pentru ca senzorii CMOS produsi de Samsung sub mai ieftini, dar totodata se prea poate ca telefoanele Nokia sa inglobeze cat de curand camere foto de 7 sau 9 megapixeli si zoom optic de 3x.

Pentru ca cei de la Nokia au fost primii care au lansat pe piata un telefon mobil cu o camera foto de 5 megapixeli, se prea poate ca tot ei sa fie primii care vor lansa un telefon cu o camera de 7 sau 8 megapixeli .

Dar nu putem fi prea siguri ce acest lucru, pentru ca se zvoneste ca cei de la LG ar pregati telefoane cu CMOS de 9 megapixeli. Aceste lucruri sunt doar zvonuri, ramane de vazut ce se va intampla.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea