Stiinta & Tehnologie

Nokia si Samsung colaboreaza pentru televiziune pe telefonul mobil

Acest acord are ca scop incurajarea producatorilor de tehnologie, hardware si software, sa adopte acest standard si sa dezvolte atat echipamente, cat si continut digital accesibil. Cel mai greu de convins sunt proprietarii televiziunilor, care vor sa investesteasca o singura data in tehnologia care va fi cel mai mult utilizata de privitori, nu intr-o varietate de solutii si formate.

Operatorii de telefonie vor si ei sa parieze pe cartea castigatoare – anume o solutie simpla de implementat care sa raspunda mai bine cerintelor utilizatorilor si care sa nu necesite ulterior alte investitii. Astfel, producatorii de celulare, operatorii si televiziunile ar fi in avantaj, neavand nevoie de cine stie ce cheltuieli. Realitatea insa este diferita.

Adoptarea tehnologiei este blocata tocmai din cauza ca fiecare producator de telefoane integreaza alte tehnologii, fiecare operator are alta tehnologie, iar televiziunile folosesc la randul lor acele sisteme care le sunt mai la indemana. In acest moment sunt in uz cel putin sase sisteme diferite pentru televiziunea pe telefonul mobil, iar utilizatorii nu prea sunt multumiti de experientele de acest gen. Desi interesul este mare, mai ales pentru meciurile de fotbal transmise in direct.

Acordul dintre Samsung si Nokia are ca scop adaptarea tehnologiilor incluse in telefoanele mobile sud-coreene la solutiile oferite de Nokia ca si producator de echipamente pentru retele de comunicatii. Compania finlandeza ofera astfel de solutii marilor operatori de telefonie mobila, iar acum si-a unit fortele cu fosta divizie de echipament de retea a Siemens. Astfel, Nokia ar putea detine de asemenea cele mai mari vanzari la nivel mondial in domeniul echipamentelor pentru retele de comunicatii mobile .

De asemenea, Nokia va asculta sugestiile inginerilor Samsung si va include in produsele sale astfel de tehnologii si solutii. Aceste produse vor fi vandute apoi tuturor operatorilor, iar telefoanele Nokia si Samsung vor functiona mai bine atunci cand sunt in mainile utilizatorilor.

„Samsung foloseste deja tehnologia DVB-H, dar este adevarat ca am folosit pina acum un standard diferit de cel al Nokia”, a declarat Kwang Suk Hyun, senior vicepresident al diviziei de electronice Samsung. „Includerea standardului Nokia in produsele noastre va oferi clientilor comuni posibilitatea de a accesa servicii”, a recunoscut el.

Nokia a salutat decizia Samsung de a adopta acest standard si a recunoscut ca va trebui sa includa suport si pentru tehnologia folosita de sud-coreeni. „Standardele sunt esentiale pentru a putea lansa servicii de televiziune mobila la nivel global”, a declarat Harri Mannisto, director multimedia la Nokia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea