Stiinta & Tehnologie

#nokia #microsoft

Nokia renunta la Symbian pentru Microsoft?

Nokia se afla in tratative secrete cu Microsoft pentru formarea unei aliante, scri Eldar Murtazin, bloggerul rus care a mai dezvaluit si pana acum informatii interne ale companiei finlandeze.

Nokia ar putea colabora cu telefoane cu sisteme de operare realizate de compania americana.

Symbian, sistemul de operare sustinut pana acum de Nokia, desi este lider mondial , se afla intr-un trend descendent si va fi intrecut in cativa ani de Android.

Se pare ca Nokia a hotarat sa caute alternative de viitor dupa ce Sony Ericsson si Samsung au parasit Symbian Foundation, organismul creat pentru dezvoltarea sistemului de operare Symbian.

Compania redus deja numarul angajatilor desemnati la proiectul de dezvoltare a sistemului de operare pentru smartphone-uri Symbian^ 3, potrivit ZF.ro. Vanzarile noului model Nokia N8 in 2010 au fost dezamagitoare in comparatie cu cele ale telefonului produs de Apple, iPhone 4.

Nokia este lider mondial in vanzarea de telefoane prin volumul mare de vanzari de telefoane low-cost, cum sunt modelele 2720, 6303 sau 6700.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea