Stiinta & Tehnologie

#nokia 5800 xpressmusic #platforma ovi #comes with music #conferinta #romania

Nokia prezinta servicii noi si terminalul 5800 XpressMusic

Nokia a prezentat in Romania serviciul de divertisment digital "Comes With Music", platforma OVI si in avampremiera, terminalul Nokia 5800 XpressMusic .

Totodata, compania anunta ca EMI Music, case de discuri independente si producatori muzicali se alatura proiectului.

"Astazi le vom arata utilizatorilor cum pot sa creeze cu usurinta copii de siguranta, si sincronizeze si sa impartaseasca diferite tipuri de continut utilizând serviciile Ovi pe PC, pe web si pe dispozitivul mobil", a afirmat Jussi Nevanlinna, Vice President of Product and Portfolio Management al diviziei Nokia Services & Software.

Despre platforma OVI

OVI este denumirea noului serviciu lansat de Nokia in lumea intreaga in luna septembrie a acestui an. Denumirea serviciului vine din cuvantul finlandez "ovi" care inseamna "usa". Abordare graduala in optimizarea functionalitatii platformei Ovi asigura o experienta de utilizare flexibila si intuitiva.
 
In luna septembrie, Nokia a prezentat noile functii de sincronizare si gestionare a informatiilor de ordin personal (PIM) ale platformei Ovi.com, in cadrul unui eveniment online. Tot atunci acestia aratau si aplicatia Nokia Ovi Suite pentru PC lansata recent si serviciul Files on Ovi de accesare de la distanta a informa?iilor. Aceste elemente sprijina utilizatorii in gestionarea informa?iilor de ordin personal si a continutului media printr-o interfata simpla si unificata.

"Abordarea graduala privind lansarea si integrarea acestor elemente si a altor functii aditionale ale Ovi ne permite sa invatam si sa ne adaptam in functie de feedback-ul primit, astfel incat putem sa imbunatatim in mod constant experienta utilizarii serviciilor noastre. Constatam ca in domeniul serviciilor, lansarea pe piata a unui produs nou nu reprezinta sfarsitul procesului de dezvoltare a acestuia - este doar inceputul", a mai declarat Jussi Nevanlinna.

Serviciul Nokia "Comes with Music"

Nokia a anuntat deja lansarea serviciului de divertisment digital Comes with Music, care ofera utilizatorilor o noua modalitate de a se bucura de muzica. Utilizatorii care achizitioneaza un dispozitiv ce ofera suport pentru comes with music vor putea explora si asculta o gama variata de melodii ale artistilor locali si internationali, avand acces nelimitat la milioane de piese muzicale timp de un an. Utilizatorii pot pastra melodiile dupa incheierea perioadei de un an, beneficiind in continuare de o experienta muzicala digitala oferita de serviciu.

"Comes With Music creeaza un precedent prin valoarea si confortul oferite utilizatorilor, iar industria divertismentului digital deja isi insuseste aceste elemente," a afirmat Tero Ojanperä, vicepresedinte executiv si director al departamentului Nokia dedicat divertismentului si comunitatilor.

Nokia 5800 XpressMusic, avampremiera in Romania

Tot in cadrul conferintei de presa de azi, Nokia a prezentat si primul terminal cu ecran tactil al companiei, Nokia 5800 XpressMusic. Nokia 5800 XpressMusic masoara 111 x 51,7 x 15,5 mm si catareste 109 grame. Terminalul ruleaza sistemul de operare Symbian versiunea 9.4, S60 si dispune de senzor de proximitate pentru inchidere automata si accelerometru pentru auto-rotatie.

Telefonul dispune de GPRS clasa 32, EDGE clasa 32, HSCSC, 3G cu HSDPA, Wi-Fi cu tehnologie UPnP, Bluetooth versiunea 2.0 si cu A2DP si USB versiunea 2.0 (microUSB). Camera foto a acestui model Nokia, este de 3,2 megapixeli, are lentile Carl Zeiss, dispune de autofocus, flash si are capabilitati video. Fiind un telefon muzical, acest capitol duce lui Nokia 5800 puncte. Player-ul muzica suporta formate MP3, WMA, WAV si eAAC+. Terminalul are slot pentru casti standard de 3,5 mm, radio FM cu RDS si iesire TV.
 
Dispozitivul Nokia 5800 XpressMusic va fi disponibil la nivel global incepand din al patrulea trimestru al anului 2008, la un pret estimativ de 279 euro, fara taxele si subventiile aplicabile. Nokia 5800 XpressMusic va fi disponibil in tara noastra impreuna cu serviciul Comes With Music la inceputul anului 2009. Pretul urmeaza sa fie anuntat la lansarea oficiala.

Galerie foto Nokia 5800 XpressMusic

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea