Stiinta & Tehnologie

Nokia premiaza cel mai bun joc pentru telefoane mobile

Da, pana acum auzeam asemenea lucruri ca se intampla in lumea muzicii, situatii in care atunci cand un cantaret castiga un premiu face si un contract cu o casa de discuri, dar se pare ca situatia se poate transpune si pe alte planuri.

Nokia, una din cele mai mari companii producatoare de telefoane mobile din lume cu sediul in Espoo, Finlanda, a lansat o campanie numita Nokia Mobile Games Innovation Challenge . Fara doar si poate aceasta competitie va premia pe cel mai bun dezvoltator de jocuri pentru telefoane mobile.

70.000 de euro + contract de colaborare

Premiul total pus la bataie de Nokia este de 70.000 de euro, iar castigatorul are ocazia si la un contract de colaborare cu Nokia. Competitia este deschisa oricui, in special micilor companii de jocuri care nu au un nume rasunator in aceasta industrie.

Intrecerea a fost realizata pentru ca Nokia doreste sa ambitioneze dezvoltarea de jocuri pentru telefoanele mobile si totodata doreste propulsarea acestora la un nou nivel. Singura conditie pe care dezvoltatorii trebuie sa o respecte este sa creeze jocuri compatibile cu dispozitivele N-Gage, Java- sau Symbian seria 40 sau S60 de la Nokia.

Juriu de experti

Primii trei castigatori vor incheia contracte de pre-productie cu Nokia. Premiul intai va lua acasa 40.000 de euro, locul doi 20.000 de euro si premiul trei 10.000 de euro. Cei interesati pot sa iti trimita creatiile la //developer.n-gage.com/ innovation . Totodata concurentii sunt incurajati sa trimita mai multe jocuri, nu doar unul singur.

Competitia se va incheia pe data de 20 august 2008 , castigatorii vor fi desemnati de catre un juriu de experti din industria de jocuri pentru mobile si vor fi anuntati in ceremonia speciala organizata in cadrul Nokia Games Summit din Roma ce va avea loc intre 29 si 30 octombrie 2008.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea