Stiinta & Tehnologie

Nokia + nanotehnologia = Morph

Se pare ca lumea telefoniei mobile nu se opreste prin a ne uimi, iar Nokia doreste cu tot dinadinsul sa fie fruntas in acest domeniu. Totusi de data aceasta se pare ca se straduieste prea tare.

Noul proiect Nokia, numit Morph, fara doar si poate, este foarte promitator, dar nu se stie cand va da "bine" la public. Morph a fost prezent la New York in cadrul expozitiei "Design and the Elastic Mind".

Nanotehnologia si Nokia

Dr. Bob Iannucci, seful departementului de tehnologie de la Nokia spune: "Nokia Research Center vrea sa descopere metode de a reinventa forma si functionalitatea unui dispozitiv, iar conceptul Morph arata ca acest lucru este posibil".

Tapani Ryhanen, seful laboratorului din NRC Cambridge , Anglia completeaza: "Speram ca aceasta combinatie de arta cu stiinta, va arata potentialul nanostiintei catre o audienta mai larga. Studiul pe care il facem noi este fundamental acestui lucru, pentru ca noi cautam o cale sigura si controlabila de a dezvolta si a folosi materiale noi."

Profesorul Mark Welland, seful departamentului de inginerie a grupului de nanostiinta de la Universitatea Cambridge a mai spus: "Dezvoltand un concept Morph cu Nokia, am putut sa ne concentram asupra factorului inspirational artistic care a fost pus in "carca" tehnologiei si credem ca acest lucru ne va stimula pe viitor."

Doar un vis

Dar pentru moment acest concept ramane doar la acest stadiu. Zvonurile spun ca Morph va deveni un terminal ce poate fi folosit, abia peste sapte ani. Daca lucrurile evolueaza in bine, nanotehnologia poate sa duca la solutii prin care putem avea dispozitive cu functionalitati complexe la preturi mici .

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea