Stiinta & Tehnologie

Nokia N93: mai mult decat un simplu smartphone

Producatorul finlandez Nokia a lansat de curand noul smartphone N93 pe care il prezinta drept cea mai buna solutie mobila pentru capturi video spontane.
Noul telefon are o camera video capabila de inregistrari comparabile calitativ cu cele oferite de un dvd, sustine compania.

Dintre dotarile noului N93 ne referim mai intai la mult laudata camera de 3,2 megapixeli cu lentile Carl Zeiss, capabila de zoom optic de 3x si digital de pana la 20x. Capturile video se realizeaza in format mpeg-4 la 30 fps, cu sunet stereo. Aparatul ofera posibilitatea schimbarii rapide intre modul video si foto al camerei prin intermediul unei taste dedicate . Memoria interna este de 50MB, dar poate fi marita pana la 2 Gb cu ajutorul unui card miniSD, ceea ce permite, conform specificatiilor oferite de companie, inregistrari video de pana la 90 de minute, la o calitate comparabila cu cea oferita de un dvd.

Ecranul QVGA capabil de 262 de mii de culori la o rezolutie de 240x320px are un unghi maxim de vizibilitate de 160 de grade. Pentru vizualizarea continutului video sau foto poate fi folosit televizorul, N93 avand iesire tv, sau se poate conecta prin WLAN ori UPnP (universal plug and play). Formatul landscape al display-ului este util pentru navigarea pe internet sau vizionarea programelor tv receptionate gratie tehnologiei 3G (optiune dependenta de operatorul de retea).

La categoria divertisment trebuie amintite clasicul deja tuner fm si playerul audio, dar si jocurile 3D oferite de producator.

Nokia N93 ruleaza Symbian S603rd edition si va fi in vanzare la un pret de aproximativ 600 de euro din luna iulie a acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea