Stiinta & Tehnologie

#eclair #android 2.1 #nokia n900

Nokia N900 poate rula Android 2.1

Experimentele fanilor nu se opresc niciodata si iata ca cea mai recenta aventura a lor a fost supunerea lui Nokia N900 rularii sistemului de operare Android 2.1.

Aceasta manevra nu este o premiera, dar cei care au facut actualul experiment sunt primii care au reusit sa foloseasca terminalul ca atare in conditiile date.

NITDroid Project

Cei care au facut demonstratia au instalat sistemul de operare Android Eclair pe telefonul mobil Nokia N900 care este cunoscut pentru OS-ul Maemo 5 . Baietii eu reusit sa faca functional atat suportul tastaturii, cat si a ecranului tactil. In cadrul proiectului NITDroid Project, fanii mai incearca sa ruleze Android si pe cel mai nou telefon Nokia, modelul N8. Printre specificatiile tehnice ale lui Nokia N900 se numara procesorul ARM Cortex-A8, dispune de pana la 1 GB de memorie pentru aplicatii si de accelerare grafica OpenGL ES 2.0. Comutarea intre aplicatii este facila, deoarece tot continutul care ruleaza este disponibil in permanenta pe afisaj.

Telefonul mobil Nokia N900 este un slider cu tastatura fizica completa QWERTY si ecran tactil de 3,5 inch, rezistent la zgarieturi cu rezolutie WVGA de 400 x 800 pixeli.

Oficial, cu Maemo 5

Chiar daca experimentul a fost un succes, in mod normal, smartphone -ul Nokia se bazeaza pe sistemul de operare Maemo 5 care permite utilizatorilor sa deschida si sa ruleze simultan mai multe ferestre de aplicatii

Nokia N900 este disponibil la un pret estimativ de 500 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului. In prezent, telefonul poate fi cumparat si in Romania prin retelele magazinelor online la un pret care depaseste suma de 2.000 RON.

Experiment: Nokia N900 ruland sistemul de operare Android Eclair 2.1

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea