Stiinta & Tehnologie

Nokia N85 a fost anuntat oficial

Odata cu anuntarea terminalului Nokia N79 , a aparut si modelul Nokia N85 , un telefon dedicat multimedia.

Speculatiile cu privirea la acest model de mult asteptat au luat sfarsit. Nokia N85 a fost anuntat oficial.

Cu Symbian la bord

Noul terminal al celor de la Nokia ruleaza sistemul de operare Symbian editia a 3-a si are un ecran ce va proitejeaza bateria din plin, un AMOLED de 2,6 inch cu rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli si 16 milioane de culori.

Unul din punctele tari ale acestui telefon este camera foto integrata cu CMOS de 5 megapixeli care poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2584 x 1938 pixeli. Totodata obiectivul foto dispune de lentile Carl Zeiss, flash dual LED si suporta capturi video la 30 fps.

Nokia N85 masoare 103 x 50 x 16 mm si cantareste 128 de grame. Din imagine se poate observa un lucru si anume ca acest telefon se aseamana foarte mult cu unul din cele mai celebre modele ale companiei, Nokia 5610 XpressMusic .

Printre altele

Terminalul dispune de 74 MB memorie interna, dar vine la pachet cu un card microSD de 8 GB, are baterie BL-6F cu o capacitate de 1200 mAh si pe langa conectivitatea 3G, Nokia N85 are si Wi-Fi cu UPnP (Universal Plug and Play).

Telefonul Nokia N85 are receptor A-GPS, transmitator FM, conector microUSB si USB de viteza mare versiunea 2.0, intrare pentru casti standard de 3,5 mm, Bluetooth cu +EDR si suport cu iesire TV (PAL/NTSC).

Debutul livrarilor pentru Nokia N85 se va face in luna octombrie a anului 2008, la un pret estimativ de cumparare de 450 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea