Stiinta & Tehnologie

#mobile world congress 2009 #e55 #nokia e75 #ovi store #nokia

Nokia E75 a fost anuntat oficial

Unul din cele mai recente terminale ale companiei finlandeze, Nokia E75 a fost anuntat oficial in cadrul show-ului de electonice Mobile World Congress 2009 .

In prezent, telefonul este disponibil pentru pre-comanda de pe site-ul britanic Expansys. Se asteapta ca lansarea oficiala al terminalului sa se faca pe data de 13 martie 2009.

Specificatii tehnice

Nokia E75 este un terminal quad-band pentru retele GSM de 85, 900, 1800 si 1900 MHz si dual-band pentru retele WCDMA de 900 si 2100 MHz. Modelul are un ecran cu rezolutie QVGA de 240 x 320 px.

Nokia N75 este un slider cu tastatura standard alfanumerica si QWERTY completa si camera foto de 3,2 MP cu autofocus, zoom digital, flash si capabilitati de inregistrare video in rezolutie mare VGA sau la 30 fps in rezolutie QVGA.

Telefonul are player muzical si radio FM incorporat, receptor GPS cu functii aGPS si dispune de serviciul Nokia Maps care este preinstalat. La capitolul conectivitate, E75-ul dispune de HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth 2.0 si miniUSB.

Alte lansari

Nokia a lansat la MWC 2009 si Ovi Store , primul magazin de   aplicatii, care personalizeaza continutul in functie de retelele sociale si locatia geografica a fiecarui utilizator.

Ovi Store va fi deschis oficial in luna mai si ofera dezvoltatorilor o oportunitate dinamica cu potebtial lucrativ de a crea aplicatii utile si inedite pentru baza de consumatori globala a Nokia. Furnizorii de continut vor putea comercializa aplicatiile create prin Publish.Ovi.com, un canal unic care va fi deschis incepand din 16 februarie .

"Consideram ca datorita pozitiei noastre la nivel global si a dorintei noastre de a personaliza Internetul prin servicii precum 'Social Location,' suntem intr-o pozitie favorabila pentru stabilirea unor noi standarde in domeniul inovatiilor si al serviciilor de Internet optimizate, de care va beneficia toata lumea", a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, presedinte si CEO Nokia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea