Stiinta & Tehnologie

#expressmusic #xpressradio #nokia 5030

Nokia 5030 XpressRadio Review

Una dintre cele mai simple lansari din familia XpressMusic , terminalul , a fost prezentat oficial in luna martie a anului 2009. Modelul este un terminal din categoria entry-level, este disponibil in doua culori, negru cu rosu si negru , si poate fi achizitionat si de pe piata autohtona.

Totusi, modelul gasim butoanele de apelare (stanga) si respingere/terminare apel (dreapta), tasta care are si rol de pornire/oprire telefon. In mijlocul celor patru gasim butonul mare de navigare.

Desi un telefon foarte compact, tastatura lui , celalalt pentru castile audio si cel pentru cablu USB, doar ca terminalul nu vine cu un cablu USB la pachet. Latura de sus este dotata cu o lanterna, iar partea de jos cu un buton care deblocheaza capacul bateriei.

Partea dorsala este ocupata de o sigla Nokia si un difuzor pentru ascultarea radio-ului, difuzor pozitionar acolo unde de obicei ar fi fost plasata camera foto . Sub capacul telefonului gasim o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 1020 mAh, care in modul stand-by rezista pana la aproximativ 515 de ore si pana la zece ore de convorbiri.

Meniul si muzica lui 5030 XpressRadio

Nokia 5030 XpressRadio are o memorie interna modesta care permite inregistrarea a 1000 de contacte, iar din pacate telefonul nu vine cu slot pentru card microSD. In modul standby, ecranul telefonului afiseaza semnalul, capacitatea bateriei, ora, data, operatorul de telefonie mobila si submeniurile. Meniul lui 5030 XpressRadio este prezentat in stil matrice cu icoane asezate pe trei randuri si trei coloane. Cand vine vorba de mesagerie, Nokia 5030 XpressRadio se prezinta cu un suport foarte modest, telefonul suportand doar mesaje SMS.

Chiar daca face parte oarecum face parte din familia XpressMusic, Nokia 5030 XpressRadio nu are player muzical. Totusi, sunetul redat de Nokia 5030 XpressRadio este multumitor pentru specificatiile sale  tehnice. Atat difuzoarul extern cat si castile redau un sunet care nu dezamageste iubitorul de ... radio.

Din pacate setul de casti de la pachet este destul de incomod pentru cei cu urechi mici.. Dar pentru ca telefonul dispune de mufa standard de 3,5 mm, acestea pot fi inlocuite cu usurinta cu altele. Singura problema este ca fara castile Nokia de la pachet nu vei avea handfree-ul la dispozitie.

Totusi, dupa cum spune si numele, trasatura speciala a telefonului este radioul FM cu RDS si antena proprie. Spre deosesbire de alte telefoane, pentru folosirea lui nu este necesara atasarea castilor. Cautarea posturilor radio se face manual din butonul de navigare al D-pad-ului sau tasta laterala.

Ultimul cuvant

Nokia 5030 XpressRadio este un telefon mobil foarte modest, acestuia lipsindu-i cu desavarsire o camera foto si conectivitate (nici GPRS sau Bluetooth), in acest caz automat ii lipseste si browser-ul web. Fiind atat de simplu, telefonul este si foarte ieftin, dar este dedicat celor care prefera terminalele foarte minimaliste.

Persoanele din nisa pe care Nokia 5030 XpressRadio doreste sa o multumeasca vor fi mai mult decat incantate de acest terminal, modelul fiind exact ce acestia cauta, simplitate , usurinta in utilizare, pret foarte accesibil si divertisment minim.

Galerie foto Nokia 5030 XpressRadio

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea