Stiinta & Tehnologie

#nissan #qashqai #romania

Nissan lanseaza in Romania noul Qashqai, cu pretul de pornire cu 2.000 de euro mai mic!

Lansat in 2007, Nissan Qashqai a raspandit conceptul de crossover , intr-un segment C devenit oarecum monoton.

La sfarsitul lui 2008, versiunea QASHQAI+2, cu ampatament mai lung si 7 locuri, a completat gama cu o noua solutie pentru familisti . Ideea a functionat, astfel ca 60% din productia fabricii din Anglia a fost reprezentata de cel mai popular membru al familiei de crossover Nissan.
 
Noul QASHQAI, prezentat si la Geneva, pastreaza calitatile care i-au consolidat succesul si ridica stacheta din punctul de vedere al esteticii si al calitatii. Designul a fost restilizat, cele mai evidente modificari fiind aduse partii frontale. Noile grupuri optice posterioare au forma de bumerang si utilizeaza tehnologia LED iar eleronul spate a fost reprofilat.
Modificarile de stil,  si cele tehnice, ale lui QASHQAI (deflectoare noi, panouri de protectie a motorului testate in tunelul aerodinamic) au dus la scaderea coeficientului aerodinamic de la 0,34 la 0,33.
 
Trenul de rulare cu suspensii anterioare McPherson si posterioare Multilink a fost adaptat pentru un compromis mai bun intre confort si tinuta de drum. Insonorizarea habitaclului a facut de asemenea obiectul perfectionarii noului QASHQAI, iar rezultatul este perceptibil nu doar din punctul de vedere al zgomotului motorului, ci si la trecerea prin zone cu apa si pietris, pasajele rotilor fiind acum mai izolate de sunetele caracteristice rularii pe suprafete neregulate.

In interior, noutatile sunt lesne de observat. Confortul lui QASHQAI este superior, datorita solutiilor de top pentru segmentul C, pragurile si partile inferioare ale habitaclului acum sunt iluminate. Calitatea finisajelor a crescut si au aparut 2 noi nuante pentru tapiserii si bord. Instrumentele noului QASHQAI au fost inlocuite, acum fiind mai lizibile si mai elegante in timp ce displayul central a crescut in dimensiuni, computerul de bord oferind toate informatiile pe un ecran TFT. Sistemul de navigatie a fost integrat in consola centrala si acum este disponibil si performantul sistemul audio Bose cu 7 boxe.

Toate aceste modificari nu au adus o crestere a pretului, dimpotriva, gama QASHQAI in Romania este mai accesibila. Toate cele trei variante de echipare, VISIA, ACENTA si TEKNA prezinta echipamente in plus fata de prima. Preturile pornesc de la 16.990 euro cu TVA, versiunea de intrare in gama fiind noul QASHQAI VISIA 1,6 115 CP, dotata standard cu ABS+EBD+asistenta la franare, airbaguri frontale, laterale si cortina, sistem ISOFIX, tetiere fata active, aer conditionat, radioCD MP3, comenzi audio pe volan, Bluetooth, cruise control+limitator de viteza, computer de bord, geamuri electrice fata-spate, oglinzi electrice incalzite, scaun sofer reglabil pe inaltime.

In week-end-ul 26 - 28 martie, concesionarii Nissan din Romania organizeaza operatiunea " Porti deschise ", in cadrul careia publicul are posibilitatea de a se informa si de a testa Noul QASHQAI.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea