Stiinta & Tehnologie

#nissan gt-r #gundam #new york #castigator #masina sport #auto #world performance car 2009 #japonia

Nissan GT-R, castiga la New York

Cu ocazia deschiderii oficiale a Salonului Auto de la New York, s-a anuntat si castigatorul titlului World Performance Car 2009 .

Acest trofeu revine modelului Nissan GT-R aales dintr-o lista initiala de 23 de modele participante, nominalizate de un juriu compus din 59 de membri din 25 de tari din intreaga lume.

Despre Nissan GT-R

Reprezentantii Nissan spun ca GT-R este un model sport pentru oricine care poate fi folosita oriunde si oricand.

Compania nipona se mandreste ca acest concept de super-masina care poate fi condusa de toata lumea, indiferent de sosea sau de vremea de afara.

La capitolul performante Nissan GT-R exceleaza. In urma testelor, modelul a obtinut unul dintre cei mai buni timpi realizat "Bucla Nord" de la Nurburgring, adica 7 minute si 29 de secunde.

Design si concept

Shiro Nakamura, creatorul sef al modelului Nissan GT-R, spune ca masina a fost inspirata dintr-o serie animata japoneza,  Gundam , care are ca protagonisti o serie de roboti giganti.

"Nissan GT-R nu este o simpla copie a unei super-masini europene, are incorporata in design-ul sau chiar cultura japoneza ", a declarat Shiro Nakamura.

Modelul Nissan GT-R a fost deja lansat in Japonia pe data de 6 decembrie 2007 si in Statele Unite ale Americii pe data de 7 iulie 2008. Masina este dispoinibila in Europa din luna martie 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea