Stiinta & Tehnologie

Motorola rupta in doua din 2009

O asemenea "miscare de trupe" nu se intampla in fiecare zi, dar iata ca Motorola tocmai si-a facut publica decizia de a imparti compania in doua entitati distincte.

Motorola este cunoscuta intregii lumi pentru terminalele inovative pe care le-a introdus pe piata telefoanelor mobile, portofoliul companiei incluzand de la accesorii Bluetooth la infrastructuri de comunicatii.

Zi bifata in calendarul Motorola

Hotararea Motorola vine in urma anuntului facut la inceputul anului , mai precis pe 31 ianuarie 2008, in care se anunta o evaluare stricta a afacerii si a locul ei in lumea telefoniei mobile.

"Decizia noastra de separare a afacerilor Mobile Devices and Broadband & Mobility Solutions vine ca rezultat al unui proces facut cu specialistii independenti de companie. Creand doua companii de frunte vom putea sa oferim o flexibilitate mai buna, o structura de capital pe masura si o concentrare mai buna asupra managementului ca si oportunitati de investitii pentru actionarii nostri", declara Greg Brown, presedintele si CEO-ul Motorola.

Mai mare si mai tare

Ca sa clarificam lucrurile pentru cei care sunt "pierduti" in detalii, Motorola nu va disparea de pe piata telefoniei mobile. Una dintre cele doua companii pe cale de dezvoltare se va ocupa de telefonie mobila, iar cea de-a doua de echipamentele profesionale precum centrale telefonice etc. Nici una dintre cele doua nu au primit inca un nume.

"Prioritatile noastre nu s-au schimbat din cauza anuntului facut azi. Ramanem fideli si dedicati ideii de a imbunatati segmentul de dispozitive mobile cat si afacerea, prin distribuirea de produse competitive si de calitate in toata lumea. Ca parte a acestei strategii am inceput o campanie globala de gasire a unui CEO pentru aceasta divizie. Credem in brand-ul nostru, in oamenii nostri si in intelectul nostru si ne asteptam ca aceasta divizie sa isi recastige locul fruntas pe piata de mobile ca o companie independenta", a mai adaugat Greg Brown.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea