Stiinta & Tehnologie

Motorola RAZR2 V8 Review

A trecut destula vreme de cand nu ne-am interesat de viata unui Motorola si chiar daca acest model nu este cel mai recent isi merita locul in topurile personale.

1. Inceput
2. In detaliu
3. Meniu
4. Concluzie

Origini si altele

Motorola RAZR2 V8 este urmasul lui Motorola RAZR V3, telefon care a aparut pe piata in noiembrie 2005. Aproape trei ani mai tarziu urmasul a venit, reinnoit si gata de lupta. Mult mai sunt subtire, cu ecran de rezolutie buna si suport quad-band GSM, acest telefon nu a lasat lumea indiferenta. Si ca sa puna cireasa pe tort, Motorola a facut si o versiune ceva mai speciala al acestui model,RAZR2 V8 Editia de lux, dar asta este o alta poveste.

RAZR2 -ul este un telefon din gama clamshell care devine un model de apreciat pentru "silueta" anorexica pe care o are, doar 103 x 53 x 11.9 mm si cantareste 117 grame. Daca ai impresia ca o duce rau la capitolul greutate gresesti, modelul fiind placat cu metal, care fie ca vrei fie ca nu, va trage greu la cantar. Cu toate aceastea "duritatea" ramane o fatada, pentru ca o data deschis telefonul, pare ceva mai delicat si fragil, dandu-ti impresia ca se va sparge. Chiar si asa, pentru unii acest lucru poate sa fie un inconvenient.

Minunile Motorola

Cand este inchis partea frontala a telefonului isi etaleaza ecranul exterior TFT de 2 inchi cu 256.000 culori si rezolutie de de 240 x 320 pixeli. Chiar daca este un lucru de admirat, meritul nu i se acorda acestui ecran generos, ci capabilitatilor "touch-sensitive". Aceasta din urma este o remarca usor deplasata, pentru ca acest ecran nu este sensibil la atingere, dar ascunse bine pe carcasa, telefonul prezinta trei butoane sensibile la atingere care se suprapun cu ecranul, dand astfel impresia unui touchscreen. La acel moment, acest lucru reprezenta o premiera pentru Motorola. Mai mult decat atat, cele trei butoane au reactie haptica, adica atunci cand sunt apasate, telefonul va "raspunde" un o vibratie . Aceste butoane vor fi folosite doar cand telefonul ruleaza muzica, acestea primind automat functii de player ca play, pause, forward, stop etc. Deasupra ecranului exterior se afla o camera de 2 megapixeli si ca aceasta este tot ce se afla pe partea frontala.

Partea dreapta laterala a telefonului nu este prea incarcata, pe ea aflandu-se locul pentru agatarea curelei si sub ea fiind butonul de comanda vocala. Partea stanga laterala este " blindata " cu un port universal de incarcare, butonul de volum care foloseste si ca shortcut catre meniul de sonerii de apeluri cand telefonul este in standby si butonul de operare a camerei foto . In partea de jos a telefonului se afla microfonul.

Open Sesame

Cand telefonul este deschis, primul lucru care se observa este ecranul de 2,2 inchi, TFT cu rezolutie de 240 x 320 pixeli si 256.000 de culori. Deasupra ecranului se afla difozorul telefonului care arata ca o prelungire a acestuia, iar intre ecranul propriu zis si difozor se afla o emblema cu marca Motorola.

Tastatura este urmatorul lucru pe care il observam. Aceasta pare o simpla placuta asezata peste suprafata subtire a telefonului. Primul rand de butoane corespunde meniului de optiuni si celui principal afisate la baza ecranului. Sub cele doua butoane se afla butonul dedicat player-ului muzical si butonul de Cancel/Back. Pe al treilea rand sunt plasate butoanele de apelare, stanga si oprire apel, dreapta. Intre cele sase butoane se afla D-pad-ul circular care se este foarte usor de folosit. Restul "tabletei" este ocupata de butoanele standard unei tastaturi alfanumerice. Aceasta partea a telefonului mai este incarcata cu o “pernita” cauciucata care serveste ca tampon pentru ecran atunci cand telefonul se inchide.

Spre diferenta de alte modele de clamshell Motorola, acest model are ambele parti aproximativ egale, dand telefonului o forma mult mai simetrica. Partea dorsala este acoperita doar de sigla circulara Motorola asezata pe capacul care acopera bateria BX40 Litiu-Ion cu o capacitate de 770 mAh. In mod teoretic, bateria rezista 330 de ore in standby si pana la 7 ore jumatate in timpul convorbirilor.

Design interior

Motorola RAZR2 V8 ruleaza pe o platforma Linux Java 6.5, acesta fiind unul din motivele pentru care meniul se misca repede. Meniul telefonului este ceva mai aerisit, pana acum Motorola lovindu-se de o problema destul de grava in privinta lor. Dar si asa, o schimbare notabila nu exista. Singurul lucru care merita mentionat este faptul ca telefonul "iti citeste" mesajele. Pentru un mesaj in limba engleza este ok, dar cand acest "mecanism" se va lovi de o limba straina, lucrurile vor lua o intorsura destul de neplacuta. La partea de mesaje telefonul suporta standardele de SMS, EMS, MMS plus mesaje instante si e-mail. SMS-urile, EMS-urile si MMS-urile au un inbox propriu, e-mail-urile avand un altul separat. Partea ce mai proasta in aceasta poveste este totusi memoria care vine ori de 420 MB ori de 2 GB, fara posibilitate de upgrade, telefonului lipsindu-i un slot de card microSD.

Clubbing

MP3-player-ul incorporat ofera suport multi-format MP3, AAC, AAC+ si exista compatibilitate Bluetooth 2.0 A2DP. Pe langa aceasta, modelul RAZR2 vine cu egalizator de sunet, Bass Boost si motor de cautare pentru melodii. Asa ca daca ai impresia ca nu gasesti o melodie, cu ajutorul acestui mecanism, simplifici lucrurile considerabil.

Huston, we have contact!

RAZR2 V8 suporta e-mailuri adica te poti da pe net cu el, dar cam departe de acest telefon intentia sa se intersecteze cu retelele 3G, iar EDGE este cea mai rapida viteza pentru acest fotomodel al telefoanelor. Paginile web se pot vizualiza cu ajutorul browserului Opera din dotare, iar ecranul de 2,2 inchi ajuta si el utilizatorul cum poate mai bine.

Nici prea-prea, nici foarte-foarte...

Si spun asta cand vine vorba de camera foto care da foarte bine chiar daca are 2 magapixeli. Din pacate ii lipseste autofocusul si flash-ul. Intradevar poti sa faci zoom 8x, dar este doar zoom digital care nu ajuta cu nimic. Totusi, acest model are timer care poate fi setat de la 5 la 10 secunde si functie Multi-Shot prin care poti face 4, 6 si 8 instantanee in 1,5 secunde. Rezolutia imaginii poate fi setata de fiecare utilizator in parte, dupa preferinta. Cam in acelasi departament se afla si camera video, care poate sa faca inregistrari de 30fps in rezolutie QCIF.



In final...

Motorola RAZR2 V8 este un telefon cu stil si un design pe care nu il gasesti peste tot. Daca pentru unii linia subtire poate crea probleme, pentru altii acesta este un atuu care il face un adversar de necontestat in fata altor concurenti ca Nokia, Samsung, Sony Ericsson sau LG, care au doar cateva modele atat de subtiri. Telefonul are destule lipsuri, dar care pot fi trecute cu vederea, singurul lucru care totusi doare ramane faptul ca RAZR2 nu are suport de card microSD.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea