Stiinta & Tehnologie

#masini #polite #asigurari #rca #polite rca

Modificari la politele RCA: Soferul pagubit va solicita despagubiri de la proprii asiguratori

Conducatorii auto prejudiciati in accidente rutiere cauzate de alti soferi urmeaza sa primeasca despagubiri de la proprii asiguratori RCA, nu de la firmele care au emis politele de asigurare ale vinovatilor, a anuntat, miercuri, Cornel Coca-Constantinescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

El spune ca noul sistem ar putea fi introdus pana la finele acestui an sau la inceputul anului 2013. Noile modificari RCA vor avea rolul de a scurta durata de intrumentare si plata a unui dosar de dauna, care in prezent este de 90 de zile.

"Dupa ce vom introduce noul sistem, cred ca plata daunelor se va face in cel mult 60 de zile", sustine vicepresedintele CSA.

In prezent, societatile autorizate sa practice asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA) pe piata din Romania sunt ABC Asigurari, Allianz-Tiriac Asigurari, Generali Romania, Asirom, Euroins Romania, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama, Uniqa Asigurari si City Insurance.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea