Stiinta & Tehnologie

Mobilul tau e mai contagios decat talpiciul de la pantofi!

Cei mai mulţi utilizatori ale telefoanelor mobile nu sunt conştienţi de faptul că telefonul lor este o adevărată colonie de bacterii . Este bineştiut că bacteriile preferă condiţiile de căldură şi umezeală, ca atare telefonul ţinut în mană ori în buzunar înlesneşte înmulţirea acestora, devenind un adevărat focar de infecţie.

O echipă de cercetători al distribuitorului de telefoane mobile Dial-a-Phone din Marea Britanie a efectuat un studiu aprofundat asupra acestui fenomen, şi a ajuns la un rezultat şocant: pe suprafaţa telefoanelor mobile se află mai multe bacterii, decat pe capacul toaletei, clanţe ori tălpicii de la pantofi.

Cu alte cuvinte, cine nu-şi dezinfectează regulat dispozitivul mobil şi tastatura acestuia, are şanse mai mari de a se înbolnăvi, decat cei care-şi curăţă mobilul.

Una din cele mai des întalnite boli de piele, este cauzată de bacteria Staphylococcus aureus, care se regăseşte şi ea în coloniile de bacterii de pe celularul tău. Ea cauzează iritari ale pielii in jurul rădacinilor de păr aflate pe maini. Noroc că nu necesită tratament specializat, trebuie doar ca porţiunea de piele afectată să fie ţinută curată şi să se dezinfecteze pană la vindecare , cu binecunoscutul spirt.

După spusele lui Joanne Verran, profesor de microbiologie al Universitaţii Metropolitan din Manchester, dispozitivele folosite des - ca telefoanele mobile, tastaturile etc. - sunt adevărate creşe pentru aceste microorganisme.

“Mobilitatea are un preţ foarte ridicat, dacă avem în vedere că telefonul este purtat în geantă, buzunar, mană, îl punem pe masă, probabil îl şi împrumutăm altor persoane, ca pe urma plin de bacterii, să-l ţinem aproape de obraz şi gura.” - a spus profesorul Verran.

Specialistii Dial-a-Phone recomandă ca aceste dispozitive să fie regulat dezinfectate prin ştergerea cu batiste înbibate cu soluţii antiseptice , ca să prevenim pe cat posibil înbolnăvirea pe această cale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea