Stiinta & Tehnologie

#imiev #minicar #mitsubishi

Mitsubishi iMiEV cu benzina pentru americani

Minicar -ul Mitsubishi iMiEV ar putea sa fie distribuit in Statele Unite ale Americii in varianta de motorizare pe benzina.

Producatorul auto nipon planifica sa importe modellul electric in aceasta tara in urmatoarele 18 luni.

Declaratii oficiale

In cadrul unui eveniment Mitsubishi desfasurat in California, reprezentantii companiei japoneze au declarat ca versiunea pe benzina a lui iMiev va fi un concurent pentru modelul Smart ForTwo.

John Koenig, vicepresidente executiv al Mitsubishi Motors North America, spune ca modelele pentru Statele Unite ale Americii vor fi echipate cu un motor cu 3 cilidri de 1 litru fara turbocompresor.

Originalul Mitsubishi iMiEV

Modelul electric Mitsubishi iMiEV a intrat in productie in luna iunie din 2009, astfel constructorul nipon devenind prima companie care produce vehicule electrice in masa.

Prima masina produsa este modelul electric iMiEV cu emisii zero si baterii litiu-ion, ce pot fi reincarcate de la o prizain doar 7 ore. Modelul pentru oras are patru locuri si patru usi, cantareste doar 900 km si poate atinge o viteza maxima de 145 km/h.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea