Stiinta & Tehnologie

Mercedes renunta la petrol

In mai putin de 7 ani, Mercedes doreste sa elimine din linia de productie masinile propulsate de petrol. Isi indreapta astfel atentia catre biocombustibil, motoare electrice si hidrogen, compania realizand cercetari cu privire la combustibilul alternativ si la eficienta acestuia.

Compania germana dispune de cateva noi trenuri de rulare pe care jurnalistii europeni le-au putut testa pe o pista in Spania. Unul dintre acestea este F700, propulsat de un motor denumit DiesOtto ce combina tehnologia HCCI(o combinatie de motor diesel si benzina) cu scanteie electrica pentru a obtine aceleasi performante ca un motor diesel. Motorul poate functiona cu biocombustibili si este preconizat sa apara pe piata inca din anul 2010, un an in care foarte multi producatori si-au anuntat debutul masinilor cu combustibili alternativi . Primul mare pas al producatorului este lansarea pe piata a modelului Smart electric, fara consum de carburant si cu emisii zero.

Mercedes lucreaza de ceva timp la dezvoltarea tehnologiilor motoarelor electrice precum si la construirea unor baterii Li-Ion mai performante decat cele existente. Exista si cateva modele in curs de dezvoltare in fabricile germanilor, iar cel mai bun exemplu in acest sens sunt cele 100 de Smart-uri electrice aflata in teste pe strazile din Londra pentru a putea fi lansate spre vanzare in anul 2010.

Investitiile realizate de cei de la Mercedes pana acum se ridica la suma de 4 milioane de dolari, iar cei din conducere anunta ca suma va creste pana la 14 miliarde de dolari pana in 2014.

Le urma succes germanilor de la Mercedes cu planul lor pe termen lung de a inlatura din liniile de productie masinile propulsate de benzina sau motorina in favoarea celor ce folosesc carburanti alternativi si cu zero emisii.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea