Stiinta & Tehnologie

#mazda #facelift #masina

Mazda2 facelift, disponibila si in Romania

In anul 2007, cand a fost lasanta, mazina Mazda2 revolutiona industria auto si punea in practica strategia de reducere a greutatii specifica Mazda. Facelift-ul aduce o imagine mai sportiva pentru Mazda2, un grad mai ridicat de confort si niveluri mai scazute al consumului si emisiilor, apropiate de valorile minime din segmentul B.

Mazda2 facelift este disponibila in Romania la un pret cu TVA inclus incepand de la 12.090 euro. Primul element nou care se remarca la exteriorul Mazda2 facelift este grila frontala specifica gamei care, alaturi de proiectoarele de ceata redesenate intensifica aspectul dinamic al modelului.

Noua parte frontala se continua cu liniile laterale ascendente care redau foarte fidel senzatia de miscare chiar si atunci cand autovehiculul este oprit. Indiferent daca Mazda2 stationeaza sau se afla in mers caracterul atletic este conturat prin jantele noi de aluminiu de 16 inch. Interiorul intregeste conceptul de miscare.

Mazda2 facelift poate fi echipata cu radio CD cu MP3 player cu magazie de CD-uri si sistem auxiliar, cu oglinzi pliabile electric si incalzite, aer conditionat manual sau automat, computer de bord, geamuri electrice fata si spate, cruise control, proiectoare de ceata, scaune fata incalzite si volan si schimbator de viteze imbracate in piele.

Mazda2 facelift este propulsata de motoarele cunoscute pe benzina de 1,3l si 1,5l, ambele optimizate si compatibile cu normele euro 5. Primul motor este disponibil in doua trepte de putere, 75 si 84 CP prezentand consumuri si niveluri ale emisiilor reduse la 5,1 l/100km respectiv 119 g/km, unele dintre cele mai scazute din gama. Varful de gama, motorul de 1,5l dezvolta 102 CP si prezinta un consum mediu combinat de 5,8 l/100km. Toate motorizarile sunt furnizate cu o cutie manuala cu 5 trepte.

Mazda2 FL furnizeaza un nivel ridicat de siguranta. Structura caroseriei integreaza cantitati mari de otel dur-aliat pentru o rigiditate crescuta, iar suspensia a fost revizuita pentru a asigura un plus de confort. Modificarile includ optimizarea imbinarii dintre bucsile bratelor inferioare ale suspensiei frontale pentru o mai buna tinuta de drum, bucse noi pentru bratele suspensiei spate pentru a reduce socurile resimtite la trecerea peste denivelari.

Indiferent de echiparea aleasa modelul este furnizat cu airbag -uri frontale si sistemele ABS, de distributie electronica a franarii si asistenta la franare. Optional se poate opta pentru airbag-uri laterale si cortina, pentru sistemul de control al stabilitatii dinamice (DSC) si pentru sistemul de control al tractiunii (TCS).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea