Stiinta & Tehnologie

Mazda 2 Sport si in Romania

Mazda a lansat versiunea Sport, in 3 usi, a noii generatii Mazda2 , la un pret de 12.490 euro (1,3 i). Fiind prima varianta a unui model de clasa B cu 3 usi a japonezilor, noua Mazda2 pastreaza din atributele versiunii cu 5 usi, dar este mai usoara, mai sportiva si mai ieftina. Premisele acestei versiuni au fost stabilite in 2005, la Salonul Auto de la Frankfurt, unde Mazda expunea modelul concept Sassou – termen japonez ce semnifica optimism si o stare de spirit pozitiva.

Mazda2 Sport a imprumutat elemente de design de la Sassou, precum articulatiile portierelor si ale aripilor si anumite muchii ale caroseriei. Datorita geamurilor laterale spate, care au fost redesenate si liniei laterale ascendente, noul model este mai sportiv si mai aerodinamic – cd 0,31. Cei care doresc un plus de sportivitate pot alege pachetul sport pentru caroserie, care include bare fata si spate redesenate, praguri laterale si un spoiler de plafon.

La interior, pasagerii vor regasi acelasi caracter sportiv, dar si practic al modelului cu cinci usi. Schimbatorul amplasat pe consola centrala si volanul ajustabil pe verticala confera senzatia unui habitaclu caracteristic masinilor sport.

In Romania, pentru noua Mazda2 Sport vor fi disponibile 3 nivele de echipare si doua motorizari - 1,3l, 86 CP si 1,5l, 103 CP.

In functie de nivelul de dotari, sunt disponibile airbag -uri frontale si laterale pentru pasagerii din fata, airbag-uri cortina, ABS, distributia electronica a franarii (EBD), asistenta la franare si sistemele de control al tractiunii si al stabilitatii (TCS si DSC). Suplimentar, caroseria Mazda2 cu trei usi este consolidata cu bare de protectie in portiere si in zona montantilor laterali.

Mazda2 este deja un model apreciat la nivel mondial, micuta japoneza fiind desemnata “Masina anului in lume in 2008”. Titlul “Masina Anului” i-a revenit si in tari precum Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Grecia, Noua Zeelanda si Japonia . Obiectivul Mazda in Romania este comercializarea a 500 unitati Mazda2.

Modele si preturi pentru Mazda2 Sport (toate taxele incluse)

Mazda2 Sport 1 ,3i (86 PS) TE Pro 12.490 Euro

Mazda2 Sport 1,3i (86 PS) TE Plus 13.190 Euro

Mazda2 Sport 1,5i (103 PS) GT (din ianuarie 2009) 14.490 Euro

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea