Stiinta & Tehnologie

#renault clio #dacia duster #vanzari

Masinile de clasa mica, cele mai bine vandute

masini au scazut in Romania in primele opt luni ale anului. Cele mai mici scaderi au fost inregistrate de masinile de clasa mica .

Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), masinile de clasa mica au fost cele mai bine vandute in Romania in 2010, iar automobilele cu preturi mari , SUV-urile sau limuzinele de clasa mare importate, au inregistrat cea mai mare scadere in vanzari.

Situatia vanzarilor de masini s-a schimbat complet fata de primele opt luni ale anului trecut, cand scaderea cea mai mare in vanzari a fost inregistrata de masinile mici, 60%, potrivit Ziarul Financiar.

Pe fondul crizei, vanzarile masinilor mici au scazut cel mai putin, prin contributia programului "Rabla", de innoire a parcului auto.

Renault Clio a fost cel mai bine vandut model din clasa mica, cu 3.300 de automobile vandute pana acum in acest an. Ford Fiesta a fost cumparat de 2.300 de unitati, in crestere cu peste 110% fata de perioada similara a anului trecut.

Pretul masinilor de clasa mica variaza intre 8.000 si 15.000 de euro, acestea inregistrand in acest an vanzari de 15.500 de unitati, 23% din totalul masinilor vandute.

Segmentul SUV-urilor a inregistrat cea mai mare scadere in acest an, de 42%, daca nu luam in considerare vanzarile Dacia Duster.

Duster s-a vandut in aproape 3.900 de exemplare in 2010 pana acum, iar cele mai bine vandute SUV-uri de import au fost VW Tiguan, Ford Kuga si Hyundai ix35 .

Limuzinele din segmentul de lux au inregistrat si ele o scadere puternica in acest an. Cel mai bine vandut a fost BMW Seria 7, urmat de Mercedes-Benz S-Klasse si de Porsche Panamera si Audi A8.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea