Stiinta & Tehnologie

#productie in serie #masina #avion #masina zburatoare

Masina zburatoare, in productie din 2011

Producatorii automobilului zburator au primit unda verde din partea guvernului american pentru fabricarea in serie a prototipului, numit Terrafugia Transition.

Oficialii americani au trecut cu vederea cele 50 de kg pe care aparatul produs de compania Terrafugia le are in plus fata de greutatea maxima admisa unui vehicul sa se incadreze la categoria avioanelor usoare de agreement, si au acordat licenta de zbor.

Astfel, datorta incadrarii la respectiva categorie, soferul unui autovehicul zburator poate primi permis de zbor dupa numai 20 de ore de pilotaj.  

Pe sosea, automobilul poate fi condus in stil clasic , cu un consum mediu de circa 8 litri/100 km, iar printr-o simpla apasare de buton, masina isi intinde aripile si se transforma in avion. Pentru a decola, terrafugia transition are nevoie de o suprafata dreapta de circa jumatate de kilometru , iar in aer are o autonomie de peste 600 km si poate atinge viteza de 180 km/h.

Aparatul va fi produs in serie si va costa aproape 200 de mii de dolari. Producatorii sunt fericiti ca au reusit sa obtina licenta din partea oficialilor si sustin ca au primit daja 70 de comenzi, cei interesati achitand un avans de 10 mii de dolari.

Singura nelamurire ramasa cu privire la Terrafugia Transition este daca aparatul este un automobil zburator sau avion ce poate fi condus pe drumurile publice. Asta ramane la aprecierea fiecaruia.

Vezi automobilul zburator in actiune pe sosea si in aer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea