Stiinta & Tehnologie

#vanzare masina #masina

Masina personala incepe sa va dea batai de cap? Este timpul sa o vindeti si sa achizitionati alta

Nimic nu dureaza o viata! Stim deja asta si tocmai din acest motiv, cei mai multi dintre noi alegem sa ne schimbam masinile inainte ca acestea sa se distruga in totalitate. Cea mai buna solutie pentru a nu pierde toti banii investiti este ca acestea sa devina masini de vanzare ce vor putea fi achizitionate de cei care si le doresc cu adevarat.

 

Astfel, vei putea sa achizitionezi, in sfarsit, masina mult dorita, noua sau dintr-un parc auto specializat, pentru a avea parte de calitate la preturi mai accesibile.

Cand a venit vremea sa iti schimbi masina?

O masina veche va da primele semne din care vei intelege ca este cazul sa o vinzi, iar printre acestea se numara si urmatoarele:

1. O stare tehnica precara a masinii - Cand masina incepe sa "ceara" din ce in ce mai multi bani, situatia devine deranjanta. Cand esti nevoit sa tot schimbati piese, sa ii acorzi mai multa atentie si, respectiv, sume de bani pentru ca ea sa functioneze in parametrii normali, este o problema. Acesta este si momentul in care te gandesti sa o vinzi. Sigur ca si infrastructura rutiera joaca un rol important, spre exemplu, in tarile straine care stau mai bine la acest capitol, o masina noua sta la primul proprietar si pana la 15 ani, fara a fi vorba de investitii majore, iar in Romania lucrurile stau total diferit.

2. Zgomotul ciudat - Este un alt factor din lista care te va pune pe ganduri in privinta vanzarii masinii. Cand incepi sa auzi ca scartaie, este clar ca incepe sa cedeze, dar asta nu inseamna ca aceste mici probleme nu pot fi remediate. Este, totusi, de luat in calcul si vanzarea ei.

3. Esteticul este un alt element ce trebuie verificat, atat la exterior cat si la interior. Odata ce este utilizata, in timp apar modificari si in acest sens, asa ca trebuie facute verificari. Exemplele pot fi multe, incepand de la zgarieturi si terminand cu zone de rugina sau in care vopseaua s-a dus. Toate acestea sunt alte semne care iti vor da de gandit in privinta vanzarii, pana nu este prea tarziu.

Daca ai decis ca este momentul sa vinzi masina, atunci ar mai fi cateva mici aspecte de care ar trebui sa tii cont. Fii atent la anotimpul in care doresti sa scapi de automobil. Spre exemplu, daca doresti sa vinzi o decapotabila, cu siguranta nu o vei putea vinde iarna si mai ales daca nu scazi din pret. Cu siguranta nu ti-ar conveni acest lucru, pentru ca pretul ar putea sa creasca daca ar fi vanduta in anotimpul cald, atunci cand va putea fi testata asa cum trebuie, pentru a-i observa toate atuurie. Daca alegi gresit anotimpul in care vei vinde masina, la final vei constata ca ai pierdut destul de multi bani.

Din acest motiv, daca vrei sa vinzi o decapotabila, o masina dotata cu aer conditionat sau cu trapa, alege sa o vinzi vara. Daca ai o masina 4x4, o masina dotata cu incalzire in scaune, alege sa o vinzi toamna sau iarna. Astfel, sansele de a o vinde sunt mult mai mari.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont cand te pregatesti sa vinzi masina personala este pretul pietei. Este important sa arunci o privire pe site-urile de profil pentru a vedea care sunt preturile cerute pentru un model de masina ca al tau si daca se poate sa aiba dotari asemanatoare, iar in functie de starea masinii poti fixa un pret rezonabil pentru masina ta. Piata masinilor second hand este in crestere, insa toate aceste elemente te vor ajuta sa faci o miscare bine gandita, mai ales daca dupa vanzare ai in plan sa achizitionezi una mai buna.

Autogeist – parcul auto din care vei achizitiona o noua masina

Daca ai intentie de a scapa de vechea masina si de a achizitiona una nou, trebuie sa cauti parcul auto potrivit, pentru a intra in posesia unui automobil de calitate, conform tuturor asteptarilor tale.

Cunoscutul parc auto de aici iti pune la dispoziti peste 100 de masini de performanta si auto-utilitare, din care o vei putea alege pe cea cu care vei pleca acasa. Specialistii te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie, dupa ce vei testa masinile pe care le ai pe lista.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea