Stiinta & Tehnologie

#masina lui george w. bush cadillac dts one

Masina lui George W. Bush in Romania

Cadillac DTS sau Cadillac One este masina cu care se va plimba presedintele SUA George W. Bush in vizita pe care o face in Romania.

I se spune Bestia sau Cadillac One si este masina presedintelui american, George W. Bush, cu care se va plimba prin Bucuresti. Intreg dispozitivul de securitate al lui Bush a fost transportat, deja, in Romania, cu o aeronava Hercules, acum o luna. Este vorba de un dispozitiv impresionat, pentru ca presedintele american este unul, dintre cei mai bine protejati, oameni din lume.

Masina principala cu care se va plimba prin Bucuresti presedintele Statelor Unite este un Cadillac DTS din 2006. Coloana lui George W. Bush cuprinde nu mai putin de 35 de masini: antemergatoarele, cele doua principale identice, escortele, pachetul antitero, comunicatiile si salvarea. Avand in vedere ca cele doua autoturisme principale sunt identice, doar aghiotantii presedintelui stiu in ce masina se afla adevaratul George W. Bush. In cazul unui atac, dispozitivul de securitate poate fi spart in doua, iar presedintele poate fi evacuat cu mai multa usurinta.


Cadillac One se fabrica doar pentru presedinte, iar dimensiunile exacte si greutatea sunt confidentiale. In termeni de protectie, Cadillac DTS are din fabricatie compoziti anti-glont. Cele mai temute atacuri sunt cele cu mine sau cu bombe plasate sub vehicul. Cele asemanatoare antentatului cauia i-a suprvietuit, in 1998, in Gruzia, Eduard Sevarnadze. Asa se face ca si masina presedintelui american are cele mai multe componente protejate de blindaj, iar podeaua ar trebui sa reziste la lansatoare de grenada antitanc.

In masina sunt sase locuri, scaunele se pliaza dupa formele corpurilor, iar presedintele are in Cadillac un adevarat birou. Geamurile sunt insa o problema. Blindajul ajunge la 15 cm grosime. Asa ca ele sa nu se pot deschide niciodata. Cauciucurile sunt si ele special fabricate, asa ca pot rula cu 100 de km pe ora, chiar si in cazul pierderii presiunii. Masina presedintelui este, bineinteles, etanseizata. Impotriva atacurilor cu arme biologice si chimice. In masina exista si asa-numitele compartimente pentru „ circumstante speciale”, in care sunt depozitate armele.

Oricat de blindata ar fi, si Cadillac One a avut, in timp, probleme. In iunie, anul trecut, la Roma, chiar principala in care se afla presedintele a cedat, in vazul lumii. Pus intr-o asemenea situatie, Secret Service a decis evacuarea presedintelui. Principala falsa a fost intoarsa din drum iar George W. Bush a fost mutat in ea. Incidentul a durat doar cateva minute, iar Secret Service n-a avut deloc noroc. Dupa ce l-a mutat pe demnitar , a repornit si masina.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea