Stiinta & Tehnologie

#spalat vase #masina de spalat vase

Masina de spalat vase: 4 sfaturi pentru a o alege corect

Te-ai saturat sa petreci ore indelungate deasupra chiuvetei si sa speli vase, tacamuri, farfurii, pahare, tavi si oale dupa fiecare masa copioasa pe care o prepari? Atunci descopera toate avantajele pe care ti le poate oferi o masina performanta de spalat vase. Vei putea petrece mai mult timp facand ceea ce iti place, nu mai depui efort, economisesti bani si cureti corespunzator fiecare tip de vesela; toate acestea doar apasand un buton!

 

Descopera care sunt cele 4 sfaturi practice si criterii prin care poti alege masina de spalat vase ideala pentru locuinta ta si pentru activitatile casnice de zi cu zi!

Consumul de energie electrica si apa

Unul dintre principalele criterii de luat in calcul atunci cand alegi sa investesti intr-o masina de spalat vase este consumul de energie electrica si apa menajera. Daca iti doresti un aparat eco-friendly, atunci ghideaza-te catre categoria „A” a masinilor de spalat vase, in defavoarea celor din clasele „B-G”.

Un aparat care face parte din prima categorie va avea un consum scazut de energie electrica si de apa. In medie, masinile de spalat consuma intre 7 si 13L de apa per program.

Capacitatea de spalare

Capacitatea de spalare a masinii pentru curatarea vaselor este influentata de numarul de persoane prezent cotidian intr-o gospodarie, dar si de fluxul de vesela si alte obiecte ce trebuie spalate: daca gatesti des, daca esti gazda la numeroase petreceri din propria locuinta etc.

O incarcare de dimensiuni mici poate sustine 7 seturi complete de vase, cea medie intre 8 si 10 seturi iar cea mare intre 10 si 13 seturi. Tacamurile si vesela prezenta intr-un singur set inseamna: farfurie mica, farfurie adanca, bol, furculita, lingurita, lingura si cel putin 1 tip de pahar.

Functiile si programele de spalare

Vei descoperi pe piata numeroase modele de masini pentru spalarea vaselor, insa nu toate indeplinesc cerintele tale. Daca iti doresti un aparat modern si versatil, atunci acesta ar trebui sa contina o serie diversificata de setari si programe. Printre cele mai populare programe pentru spalarea vaselor se afla: ECO, oale si tigai la 75°C, spalare blanda, igiena, extra-silentios, obiecte inalte 65°C, pahare calde etc.

Alte posibilitati pe care le poate pune la dispozitie acest aparat pentru clientii sai sunt: reorganizarea tavilor si sertarelor pentru depozitarea vaselor de mici sau mari dimensiuni, dar si pentru curatarea mai eficienta a tacamurilor, protectie anti-inundatie, protectie pentru copii si animale de companiei, functionalitati smart, Wi-Fi, pornire intarziata.

Modelul masinii de spalat vase

Dupa ce ai aflat care sunt principalele programe pentru spalarea vaselor, cum pot fi acestea pozitionare si care sunt functiile ce trebuie luate in considerare pentru investirea intr-o masina de succes in curatarea vaselor, este indicat sa descoperi care sunt tipurile pe care le poti incerca pentru locuinta ta. Astfel, exista:

Masina de spalat vase de sine statatoare - este unul dintre cele mai populare si mai ieftine modele de masini de spalat, oferind o varietate extinsa de functii si programe, iar mentenanta si curatenia se realizeaza rapid.

Masina de spalat vase incorporabila - ofera clientilor aceleasi functii de calitate, putand fi totodata ascunsa in mobilierul din bucatarie.

Masina de spalat semi-incorporabila - este un design modern care se integreaza perfect in bucatarie, pune la dispozitie numeroase programe si functii moderne insa modelele sunt rare si adesea au pret mai piperat spre deosebire de celelalte categorii de produs.

Uita de spalatul vaselor dupa gatirea meselor copioase sau dupa petrecerile la care ai fost gazda si bucura-te de toate momentele interesante alaturi de musafirii tai. Lasa masina de spalat vase sa lucreze in locul tau! Tine cont de informatiile si de sfaturile primite pentru a investi in aparatul electrocasnic potrivit pentru cerintele tale, dar si pentru fluxul de vase ce trebuie spalate frecvent.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea