Stiinta & Tehnologie

#masina electrica #sunmotors #fara emisii

Masina cu 0 emisii

Sunmotor, companie americana cu sediul in Massachusetts, afirma ca a creat prima masina cu zero emisii de carbon.

Compania americana Sunmotor din Boston anunta lansarea primei masini nepoluante , care va economisi energie si va contribui la protejarea mediului. Denumita Coupe DX, masina va aparea pe piata pana la sfarsitul anului.

Designul de baza al noului autovehicul e inspirat de modelul Smart ForTwo al celor de la Smart. Plafonul lui Coupe DX este mult mai alungit decat masina in sine pentru a permite amplasarea panourilor solare care alimenteaza motorul de numai 10 cai-putere. Desi este considerata un model economic si ecologic, din cauza bateriilor care o alimenteaza masina trece de pragul de o tona.

Mica masinuta electrica nu este insa pentru impatimitii de viteza, aceasta atingand un maximum de numai 70 de kilometri pe ora.

Ca si cand aceasta viteza ar fi prea mare, inginerii de la Sunmotor au limitat viteza la 40 de kilometri pe ora astfel incat bateriile sa aiba autonomie pentru 250 de kilometri.

Pretul minunii electrice nu a fost facut inca public de compania americana.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea