Stiinta & Tehnologie

#masina #germania #sofat

Masina controlata cu gandul a devenit realitate

Cercetatorii germani de la AutoNOMOS Labs au creat un sistem care permite conducerea unui autovehicul folosind doar puterea gandului.

Pentru a putea conduce o masina doar cu gandul, potentialii soferi au nevoie de un curs de antrenament, care sa-i obisnuiasca cu sistemul in care nu-si vor folosi nici mainile, nici picioarele.

Soferii vor controla un obiect simulat pe calculator folosing propriile ganduri . Sistemul genereaza un tipar un tipar tridimensional al undelor cerebrale, pe baza caruia calculatorul poate determina directia dorita de utilizator, potrivit go4it.ro.

Din pacate, comenzile, ce includ acceleratia, frana si directia, sunt efectuate cu o intarziere de aproximativ o secunda de la gand pana la reactia masinii.

Sistemul nu poate fi deocamdata aplicat pentru a conduce autoturisme pe drumuri publice, insa ar putea fi folosit, in viitor, pentru taximetre fara sofer, in care pasagerii sa ghideze masina catre destinatia folosind doar propriile ganduri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea