Stiinta & Tehnologie

#masini dacia suv teste

Logan SUV suprins la teste

Prototipul noului SUV Dacia a fost surprins in timp ce realiza o testare in nordul Peninsulei Scandinave. Prototipul este realizat pe platforma tehnica cu tractiune integrala si o caroserie de Logan, avand o garda la sol mai mare.

Faptul ca infatisarea Loganului nu a fost deloc obstructionata, asa cum se obisnuieste la testarea prototipurilor, ne da de gandit daca nu cumva caroseria noului SUV va fi cu mult diferita fata de cea a Loganului, imprumutand poate mai multe elemente de la noul model Sandero.

"Dacia va dezvolta si va lansa un model SUV, pana la sfarsitul anului 2009. Platforma Logan are tractiune 4x4 si 4x2, iar cand vorbim despre un SUV ne putem gandi la un vehicul 4x4. De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeasi platforma Logan sau pe una usor modificata", afirma directorul comercial al companiei, Jaques Daniel cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Dacia Logan SUVDacia incearca prin noul model SUV sa atraga clientii de astfel de automobile fabricate in Coreea, care sunt cele mai ieftine de pe piata.

Avantajul SUV-ului marca Dacia va fi pretul scazut, cu cateva mii de euro mai mic decat pretul concurentei.

Date tehnice suplimentare legate de platforma tehnica, motorizari sau cutie de viteze nu au fost puse la dispozitia presei, insa putem presupune ca Renault poate imprumuta fie trenul de rulare de la Kangoo 4x4 sau poate implementa tehnologia dezvoltata impreuna cu cei de la Nissan.

Noul model Dacia SUV va aparea pe piata in anul 2010 si se preconizeaza ca va avea un pret de pornire in jurul sumei de 12.000 de euro pentru varianta cu tractiune fata , cea cu tractiune 4x4 avDacia Logan SUVand un pret ceva mai ridicat.

Totodata, Dacia va incepe in a doua jumatate a anului 2008 productia unei variante facelift a modelului Logan sedan, momentul lansarii fiind legat de inceperea comercializarii noului model Dacia Sandero hatchback.

 

 

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea