Stiinta & Tehnologie

#logan #lansare #diesel #eco2 #paris

Logan MCV facelift si conceptul Eco2 prezentate la Paris

Dacia a prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris facelift-ul realizat pentru modelul Logan www .acasa.ro/mcv" title="mcv">MCV , conceptul Logan Eco2 si modelul Sandero cu motorizare diesel de 1.5 litri care dezvolta 85 CP si care urmeaza sa fie lansat in Romania la inceputul anului viitor.

Modelul MCV facelift are interiorul si partea frontala similare cu ale noului Loganului sedan, iar in partea din spate se regasesc mici modificari la nivelul barii de protectie.La interior observam ca bordul este preluat de la ultimul model Dacia Sandero.  Masina dispune de trei variante de motorizari pe benzina: 1.4 litri de 75 CP, 1.6 litri de 90 CP sau 105 CP. Dieselurile pentru noul MCV facelift sunt de 1.5 litri si dezvolta 70 CP sau 85 CP.

Noul Logan MCV facelift urmeaza sa sa fie introdus pe pietele europene incepand din luna noiembrie a acestui an.

Conceptul Eco2 este o eticheta atribuita masinilor Renault, si mai nou Dacia, pentru modelele cu o emisie de dioxid de carbon (CO2) mai mici sau egale cu 140 g/km. In cazul Dacia , este vorba de motorizarea diesel de 1.5 litri in versiunile de putere de 75 CP si respectiv 85 CP montate pe toate modelele Dacia.

Logan si Sandero vor merge cu bietanol

Motorizarea pe bioetanol 1.6 MPI 90 CP E85 va fi prezenta, incepand de la anul, pe Dacia Sandero si Dacia Logan. Motorizarea E85 va afisa emisii de CO2 de 130g/km, cu un consum de carburant E85 pe baza de grau si sfecla rosie, in Franta, sau de 60g/km cu consum de E85 pe baza de trestie de zahar, disponibil in Suedia. Motorizarea 1.4 MPI 75 CP GPL este deja disponibila pe Dacia Sandero in Italia, urmand ca, in curand, aceasta sa fie introdusa si pe alte piete.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea