Stiinta & Tehnologie

#camere supraveghere performante #camere supraveghere #camere supraveghere video

Locuri recomandate pentru instalarea unor camere supraveghere

Daca va aflati in punctul de a investi intr-un sistem de supraveghere, inseamna ca ati constientizat necesitatea protejarii casei si a familiei. Alegerea potrivita a unor camere supraveghere, precum si pozitionarea corecta vor impiedica tentativele de furt si vor tine departe infractorii de casa. Daca nu aveti inca informatii suficiente cu privire la locurile potrivite pentru montarea camerelor de supraveghere, tineti cont de recomandarile de mai jos.

 

Indiferent de tipul de camera supraveghere pe care intentionati sa il cumparati, aveti in vedere ca amplasarea acesteia va determina gradul de eficienta oferit. Analizand locurile potrivite din jurul casei unde merita instalate, veti obtine rezultatele asteptate, si anume prinderea hotului sau si mai bine, prevenirea savarsirii infractiunii.

Conform statisticilor, o treime din numarul de spargeri produse au ca punct initial usa de la intrarea in casa. De aceea, acesta este unul din principalele locuri unde trebuie pozitionata o camera de supraveghere. Evitati sa montati camera video la altitudine mica pentru a nu fi lovita sau vandalizata. Indicat ar fi montarea ei la nivelul etajului, iar orientarea chiar spre usa. Daca nu exista un etaj sau nivel superior, este suficient sa o montati cat mai sus de usa, si cat mai protejata pentru a nu fi smulsa.

Un alt procentaj ridicat al furturilor din locuinte este dat de spargerea unui geam situat in spatele casei sau intr-un loc ferit de ochii trecatorilor. In acest fel, hotii isi sporesc sansele de a nu fi vazuti de trecatori sau de conducatorii auto. Astfel, daca aveti una sau mai multe ferestre in aceasta situatie, este recomandat sa instalati cate o camera de supraveghere in dreptul fiecareia. Prezenta unor camere supraveghere vor descuraja hotii.

Numeroase case au doua intrari, una in fata, principala si una in spate sau pe o latura a casei. Usa din spate actioneaza ca un magnet pentru multi raufacatori. Nu ezitati sa montati o camera de supraveghere pentru exterior si acolo.

Dupa cum se poate observa, fiecare intrare in casa ar trebui monitorizata folosind camere de exterior. Fie ca va orientati spre camere HD sau camere IP, acestea trebuie sa corespunda locului unde vor fi montate. Important de retinut este sa nu se poata ajunge la ele cu usurinta. In functie de distanta unde vor fi montate, va fi nevoie de camere cu lentila fixa sau cu lentila varifocala. De asemenea, acestea vor fi prevazute cu leduri IR pentru vizibilitate pe timpul noptii. Existenta unei surse de lumina in zona va oferi un plus de siguranta, dar si de identificare mai facila a detaliilor surprinse de camere.

O data securizate toate intrarile in casa, sansele ca un intrus sa patrunda fara acordul vostru scad considerabil. Cu toate acestea, vor mai exista spatii ce pot fi supravegheate, sporind si mai mult securitatea proprietatii. Un exemplu in acest sens ar fi montarea camerelor de supraveghere in garaj. Nu in ultimul rand si supravegherea curtii reprezinta un aspect important, mai ales daca suprafata este mare. Veti avea nevoie de camere cu focalizare la distanta, precum camerele de exterior bullet cu lentila varifocala manual sau motorizata sau chiar camere de tip speed dome.

Nici interiorul nu ar trebui neglijat. In casa puteti opta pentru camere wireless ca sa evitati deranjul provocat de trasul cablurilor. Exista numeroase variante de camere IP wireless, cele mai folosite fiind cele robotizate, pentru ca pot monitoriza o suprafata mai mare prin reglarea lor stanga-dreapta din aplicatie.

Fara un plan stabilit anterior, sansele de a comite greseli in instalarea unui sistem de supraveghere sunt mari. Multi utilizatori pierd din vedere aspecte importante, fapt ce conduce la o supraveghere defectuoasa, care nu surprinde toate evenimentele care conteaza. In primul rand respectati tipul de camere de supraveghere necesare pentru exterior. La interior pot fi montate orice tip de camere, tine doar de incadrarea discreta a lor in mediul casei. Insa pentru exterior alegeti variante rezistente la intemperii si praf. In plus, daca dintr-un anumit punct doriti sa monitorizati mai multe obiective, precum usa de la intrare, poarta si gradina, nu folositi o singura camera supraveghere. Aceasta nu va putea surprinde totul. Apelati la ajutorul unui specialist daca nu sunteti sigur de numarul potrivit de camere de care aveti nevoie. In acelasi loc pot fi montate 2 sau 3 camere orientate spre obiectivele care va intereseaza.

Magazinul online www.1CCTV.ro are o experienta indelungata pe piata, oferind o gama variata de sisteme de supraveghere pentru orice buget si cerinte. Nu ezitati sa cereti sfatul specialistilor pentru a achizitiona cele mai bune echipamente de care aveti nevoie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea