Stiinta & Tehnologie

LG KU380 Review

O noua saptamana si un nou telefon. Este vorba de nu atat de noul LG KU380 , care a aparut pe piata in luna noiembrie a anului 2007.

1. Inceput
2. In detaliu
3. Inteligenta Artificiala
4. Incheiere

Entry level cu 3G

Daca ne uitam repede prin lista de specificatii a acestui telefon putem vedea ca terminalul se incadreaza destul de usor in categoria de telefon entry-level . De ce? Pentru ca LG KU380 are un ecran mic, capacitati reduse si nu are cel mai compact design.

Desi am mai spus-o o voi repeta, grupa entry-level sau low-range este cea in care se incadreaza orice telefon mobil a caror specificatii tehnice sunt modeste. Telefoanele entry-level vor fi destinate unui public care nu doreste de la telefonul lor decat suporte convorbiri, mesagerie sau orice alta actiune simpla care nu are nevoie de prea mult "creier".

Acesta este cazul lui LG KU380 , care desi face parte din categoria entry-level, este ceva mai destept decat altele din breasla, telefonul reusind sa se dueleze cu unele terminale din clasa mid-range , datorita conectivitatii 3G din dotare. La asta nu te asteptai din partea unui "incepator"...

Cum sta treaba?

Acum ca aceste detalii de inceput au fost puse la punct ne putem ocupa mai mult de cele tehnice. Prin urmare LG KU380 este un slider, adica un telefon care se deschide prin glisare, ce masoara 96 x 45 x 17,9 mm si cantareste 91 de grame. Chiar daca la cantar nu duce mult, acest LG nu este cel mai compact terminal de pe piata, cei aproape 18 mm nefacand fata altor terminale mult mai subtiri.

Pentru ca discutam despre un slider ecranul si D-pad-ul se afla pe partea frontala. Daca te asteptai ca acest ecran sa fie la fel de rasarit ca la alte modele, nu este cazul. LG KU380 are un ecran de doar 1,7 inch cu 256.000 de culori si rezolutie de 176 x 220 pixeli. Asa cum am spus si mai devreme, sub ecran gasim D-pad-ul 5 butoane.

Primele doua de sus sunt cele corespunzatoare submeniurilor MusicStore si Contacts, sub ele un buton de shortcut si cel de Cancer, iar sub ele cele de apelare, respectiv terminare/respingere apel. Tasta de respingere apel are si rol de pornire/oprire telefon. Intre toate acestea avem butonul de navigare OK cu directiile sus/jos si stanga/dreapta.

Nu putem sa nu mentionam un detaliu minos si anume suprafata lucioasa a telefonului care este predestinata "apritiei amprentelor" si ecranul care in conditii de lumina puternica isi pierde din culori.

La glisare telefonul isi descopera tastatura standard alfanumerica, care desi este delimitata bine si nu are probleme legate de spatiu, nu este cea mai placuta tastatura. Butoanele vor trebui apasate destul de puternic, iar timpul in care cursorul se misca pe ecran de la o litera la alta, atunci cand se tasteaza un mesaj, este foarte mare. Daca esti genul are scrie mesaje multe te vei lecui de acest obicei cu terminalul KU380 . Sub tastatura gasim un orificiu in rama talefonului, care este de fapt microfonul.

Spre diferenta de alte telefoane, laturile acestui LG sunt foarte curate, singurul lucru intalnit aici fiind slotul de atasare periferice, casti, cablu USB si incarcator, pe latura stanga si tot aici, ceva mai sus orificiul de agatare a curelusei de siguiranta.

Acestea fiind spuse ajungem la ultimul detaliu, partea dorsala unde gasim camera foto de 1,3 megapixeli, fara flash sau autofocus si capacul care acopera bateria Litiu-Ion de 900 mAh. In mod teoretic aceasta rezista pana la 300 de ore in modul stand-by si pana la 2 sau chiar trei ore de convorbiri. Tot in aceasta zona, mai precis sub baterie gasim slotul cartelei SIM, dar si cel al cardului microSD, lucru nu tocmai placut, pentru ca va trebui sa opresti telefonul, sa scoti bateria si apoi sa inlocuiesti cardul.

Creier entry-level

Acum ca inspectia look-ului a luat sfarsit ne indreptam privirile catre creierul acestui telefon, care nu este nici el prea dezvoltat. Memoria interna de care dispune LG KU380 este de 60 MB, mai mare decat la alte telefoane entry-level, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Daca ti se pare putin, ai totusi posibilitatea de upgrade de memorie de pana la 2 GB, prin slotul care de afla sub bateria telefonului.

In modul standby ecranul telefonului afiseaza reteaua, puterea bateriei, ora, data, operatorul de telefonie mobila si o banda de shortcut-uri in partea stanga a ecranului asezata pe vertical. Aici gasim "scurtaturi" spre agenda, contacte, apeluri, mesagerie, media si Orange World , dar acest ultim meniu exista doar la acele telefoane care sunt distribuite prin Orange.

Meniul lui KU380 este cel standard LG, usor restilizat pentru ca cei de la Orange si-au pus amprenta pe el si are icoane asezate in stil matrice de 4 x 3. O mica avertizare nu strica. De obicei submeniul MEDIA era asezat intodeauna in dreapta mesageriei. Acum, in acel loc de afla Orange World, iar Media e mutata in dreapta mesageriei. Se prea poate ca utilizatorii sa acceseze din instinct Orange World il loc de Media, asa ca mare atentie pana nu te deprinzi cu aceasta rearanjare.

Tot la acest capitol intra si mesageria. LG KU380 suporta mesaje SMS, EMS, MMS si e-mail. Asa cum era de asteptat, primele trei feluri de mesaje impart o casuta postala, iar e-mail-urile isi fac loc intr-un inbox separat. Protocoalele suportate de serviciul e-mail al acestui telefon sunt cele standard POP3, IMAP4 si SMTP, iar atasamentele maxime atasate unui e-mail sunt de 400 kb, mai mult ca standardul de 300 kb intalnite la toate telefoanele.

Muzica de entry-level

Bineinteles ca la acest capitol telefonul nu exceleaza. Player-ul muzical din dotare nu suporta decat MP3-uri, dar acest lucru nu este cel mai grav. Problema este sunetul care lasa de dorit. Cu sau fara casti ai impresia ca telefonul este asezat pe fundul unui galeti pentru ca sunetul redat nu este nici pe departe cel dorit.

In plus telefonul vine fara cablul USB care ar putea inlesni un trasfer de data in caz ca dispui de un card microSD. Mai mult decat atat, LG KU380 nu are nici butoane de volum dedicate, plus ca acest dispozitiv nu dispune de radio FM. In concluzie, acest terminal nu merita atentia ta daca esti un impatimit al muzicii.

Puterea de 1,3 megapixeli

Nici la acest capitol nu trebuie sa te miri daca telefonul o da in bara. Avem de-aface cu 1,3 megapixeli, fara autofocus sau flash, un obiectiv care va capta imagini la o rezolutie maxima de 1280 x 960 pixeli. Dar in ciuda acestui fapt, LG KU380 are moduri de fotografiere in spatiu inchis, iluminat prost, innorat sau noaptea si efecte ca negative, alb/negru si sepia. Aceleasi lucruri se aplica si capturilor video care se vor face la o rezolutie maxima QCIF la 15 fps. Putin, dar sa nu uitam ca acest telefon este un entry-level.

Conectivitate

Aici vine surpriza, pentru ca avem in fata un terminal entry-level care dispune de conectivitatea 3G. Situatia este usor delicata pentru daca nu dispui de retele 3G tot ce ai la indemana este GPRS-ul clasa 10, pentru ca KU380 nu are EDGE. In plus Bluetooth-ul din dotare este de versiune 1.2.

Totusi, este de apreciat faptul ca intalnim la un astfel de telefon 3G, dar totodata este inutil. Terminalul are un ecran prea mic pentru navigari atat de ample pe internet si vine doar cu un broswer WAP 2.0 cu suport xHTML. Ar fi fost ideal sa avem EDGE-ul, pentru ca pentru clasa lui nu era nevoie de mai mult.

Ultimul cuvant

LG KU380 se poate numi un telefon modest din multe motive. Camera foto cu capacitati reduse, player muzical in acelasi stadiu, iar 3G-ul din dotare este de prisos. Intradevar pare in unele privinte mai rasarit, dar terminalul se adreseaza aceleasi clase de persoane care nu cer mult de la un telefon, iar in acest caz, inca o data, conectivitatea 3G nu isi are rostul.

Galerie foto LG KU380

Review video al telefonului LG KU380



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea