Stiinta & Tehnologie

LG KC550 Review

Modelul LG KC550 este relatinv nou, terminalul fiind anuntat in luna mai al acestui an. KC550 este un telefon fotografic care are foto de 5 megapixeli .

1. Inceput
2. Cuprins
3. In detaliu
4. Concluzie

Slider power

LG KC550 este un slider care are corp metalic, iar telefonul masoara 96,9 x 51,4 x 14,9 mm si cantareste 110 grame. Terminalul arata foarte bine, totusi la prima vedere multi pot spune ca seamana ca un alt terminal LG, modelul Viewty. Fiind un slider partea frontala este ocupata de ecranul de 2,4 inch cu 256.000 de culori si rezolutie de 240 x 320 pixeli. Sub el se afla D-pad-ul format din 6 butoane fizice. Cea mai mare problema a ecranului este lumina solara directa si amprentele. Cu aceasta ultima problema se confrunta toata suprafata partii frontale deoarece aceasta e lucioasa.

Primul rand de butoane sunt asezate sub ecran, in extreme si corespund submeniurilor Menu si Contacts de pe ecranul principal. In partea stanga sub primul buton, avem tasta de apelare, iar in partea dreapta, butonul de cancel si tasta de terminare/respingere apel. Aceasta din urma are rol de dublu si acela de a opri sau a porni telefonul. In mijlocul lor se afla butonul de navigare/OK.

La glisare LG KC550 isi descopera tastatura standard alfanumerica cu numerele insirate pe patru randuri. Tastele sunt de nunate diferite, asemenea unei table de sah. Utilizarea lor se face foarte usor, chiar daca tastele sunt plate. Randul de sus si cel de jos nu prezinta dificultati chiar daca terminalul isi schimba centrul de greutate cand este glisat.

Latura stanga este incarcata de un singur slot, cel de atasare periferice, casti, cablu USB si incarcator. Slotul este protejat de o bucata de plastica care se gliseaza, lucru pe care l-am mai intalnit la alte telefoane LG. Latura dreapta e ceva mai incarcata. Aici gasim slotul pentru cardul microSD, butoanele de volum care au si rol de zoom in/out atunci cand telefonul e in modul de captare imagine si tasta dedicata camerei foto.

Latura de sus are doar orificiul de atasare a curelusei de siguranta, iar partea de jos are un singur buton, cel de deblocare a capacului bateriei. Tot pe latura inferioara gasim un orificiu mic, care este de fapt microfonul telefonului. Partea dorsala a telefonului este ocupata de difuzorul telefonului si camera foto de 5 megapixeli cu flash. Aceasta este protejata de o bucata de metal care se gliseaza atunci cand utilizatorul doreste sa capteze o imagine.

Sub capacul telefonului gasim bateria standard Litiu-Ion de 900 mAh, care in mod stand-by rezista pana la 450 de ore si pana la 6 ore de convorbiri. Totusi, daca telefonul va fi folosit frecvent ca aparat foto sau video, bateria telefonului va fi consumata foarte repede. Acelasi lucru se intampla si pentru o conectivitate Bluetooth mereu activata sau navigari intense pe internet.

La interior...

In modul stand-by ecranul lui LG KC550 afiseaza semnalul, puterea baterie, ora, operatorul de telefonie mobila, data, submeniurile Menu si Contacts si icoanele dedicate shortcut-urilor butonului de navigare, stanga - profile (silentios, general, etc), sus - mesagerie, dreapta - Favourites si jos - player muzical. Meniul lui LG KC550 este cel standard LG cu icoane afisate in stil matrice de 3 x 4.

La capitolul mesagerie terminalul se prezinta bine. Acesta suporta mesaje SMS, EMS, MMS si e-mail. Mesajele SMS, EMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, iar cele e-mail intr-un inbox separat. Totodata, mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP4 si POP3.

Muzica buna

Chiar daca terminalul KC550 este dedicat fotografic se pare ca nu il impiedica nimic sa nu fie si un telefon muzical bun. Sunetul redat de difuzoarele externe si de casti este foarte bun. Singurul incovenient este ca nu exista o mufa sau un transformator de fir cu slot standard pentru mufa de 3,5 mm. Dar fiindca KC550 nu este un telefon muzical, acest aspect poate fi trecut usor cu vederea.

Player-ul muzical suporta formate MP3, WAV, AAC++, WMA si RA, utilizatorul poate sa isi creeze proprile playlist-uri, are la indemna moduri de Repeat pentru o melodie sau mai multe si modul Shuffle. Totodata, melodiile sunt sortate in functie de artist, album si gen. Egalizatorul din dotare este foarte variat, dar nu suporta personalizarea unuia propriu de catre utilizator.

Un alt inconvenient este faptul ca terminalul nu permite stocatea de melodii pentru LG KC550 are o memorie de doar 12 MB. Pentru folosirea terminalului ca player muzical este nevoie de marirea spatiului de stocare cu un card microSD. Upgrade-ul se poate face pana la 2 GB.

Telefonul mai dispune si de radio FM. Pentru utilizarea lui vor trebuie atasate castile care au rol de antena. Cautarea de posturi se face manual.

Pozar de nota 10

Fiind echipat cu o camera foto de 5 megapixeli cu autofocus si flash, performantele lui KC550 sunt chiar admirabile. Obiectivul foto mai vine echipat si cu oglinda pentru autoportrete. LG KC550 poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2592 x 1944 pixeli, plus ca are lentile Schneider-Kreuznach si stabilizator de imagine .

Optiunile de fotografiere sunt foarte variate. In primul rand utilizatorul poate opta pentru scaderea rezolutiei de fotografiere pana la 320 x 240 de pixeli. Totodata, in functie de rezolutia aleasa, telefonul iti afiseaza si numarul de poze pe care poti sa le captezi in memorie proprie. Astfel, in rezolutie de 640 x 480 pixeli ai posibilitatea de a capte pana la 158 de instantanee, iar in rezolutia maxima de 2560 x 1920, ai posibilitatea de a capta pana la 17 imagini.

Modul de fotografiere nu este prea bogat. Ai la dispozitie modul de single shot si burtst shot (in rafala) care fotografiaza pana la 9 instantanee. Ai la dispozitie si moduri de white balance ca, auto, daylight, incandescent, cloudy si flourescent, efecte cu culoare ca sepia, monocrom si negative sau calitatea unei imagini captate care poate varia de la normal la super fine. Terminalului nu ii lipseste nici optiunile de ISO, care in cazul lui KC550 ajunge pana la un maxim de 800, minimul fiind 80.

Atunci cand te afli in meniul de captare imagini, butonul de navigare a D-pad-ului se transforma automat intr-un "obiect" de manuire a camerei foto. Pe el se vor aprinde automat patru shortcut-uri care reprezinta setarile de flash, modul macro, stabilizatorul de imagine si galeria foto.

Totodata terminalul poate face capturi video la o rezolutia maxima de 640 x 480 pixeli la 30 fps sau rezolutie de 720 x 480 pixeli la 15 fps, iar formatul in care sunt salvate este 3gp. E posibil ca uneori atunci cand vei incerca sa setezi calitatea imaginilor captate in modul video, telefonul sa se blocheze. Asemenea imaginilor, filmele pot fi si ele filmate in diferite efecte sau moduri. Altfel, player-ul video din dotare suporta formate MPEG4, H.263, H.264 si RV.

Conectivitate

Fiind un terminal dedicat fotografiei, LG KC550 nu va suporta o conectivitate prea mare. Suportul GPRS/EDGE de clasa 12 si Bluetooth cu A2DP de versiune 2.0 asemenea USB-ului vor fi mai mult decat suficiente. Navigarile pe internet nu sunt dificila si pentru ca terminalul are si accelromentru in dotare, adica rotit va afisa pagina de web in format mare, iar pe ecranul lui de 2,4 inch navigarile se fac chiar usor.

Te vei folosi de broswer-ul WAP 2.0, care vine cu suport HTML si xHTML. Prima conectare la internet se va face destul de greu. La fel se intampla atunci cand telefonul va intra pentru prima data de o pagina web, dar acest lucru se intampla pana cand telefon isi va forma un cache.

Atunci cand conectezi telefonul la PC, acesta este vazut ca un dispozitiv de stocare , astfel nu vei avea nevoie de kit-ul de pe CD-ul de la pachet. Transferul de date se face usor, singurul incovenient fiind lipsa spatiului de stocare. Prin Bluetooth, utilizatorul poate sa conecteze telefonului casti audio wireless, pentru ca LG KC550 are Bluetooth cu A2DP.

Ultimul cuvant

LG KC550 este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piata la ora actuala. Este punctat din plin de look-ul metalizat si stilat, de player-ul muzical care se prezinta chiar foarte bine si mai ales de camera foto de 5 megapixeli pentru capacitatile bune pe care le prezinta. Punctele slabe sunt primite de blocarea telefonului in modul foto si de faptul ca nu are o memorie mai mare. Daca doresti muzica pe telefon singura sansa e un upgrade a spatiului de stocare. Totusi, raportul pret - calitate este unul cat se poate de echilibrat.

Galerie foto LG KC550

Galerie foto - imagini captate cu LG KC550

Captura video realizata cu LG KC550



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea