Stiinta & Tehnologie

#caracteristici laptop #laptop gaming #gaming

Laptopul de gaming: 3 reguli de aur pentru a-l alege pe cel potrivit

Foarte multe persoane sunt pasionate de jocurile virtuale, fie acestea pe calculator, laptop sau platforme de gaming pentru a se relaxa si distra dupa o perioada plina de activitati obositoare. Daca simti ca faci parte din aceasta categorie, iti place flexibilitatea si iti doresti un notebook high-end, atunci este important sa te bucuri de un produs de calitate, cu caracteristici din ultima generatie!

Descopera care sunt cele 3 reguli de aur pentru a-ti alege laptopul de gaming potrivit dorintelor si cerintelor tale, in functie de jocurile favorite, frecventa sesiunilor de gaming, specificatiile high-end in care vrei sa investesti si bugetul pe care-l vei aloca.

Printre laptopurile de gaming de la PC Garage, vei gasi modelul ideal pentru tine!

Alege configuratia hardware potrivita pentru laptop

Pentru un laptop high-end, ideal in sesiunile indelungate de gaming si pentru jocurile noi aparute, precum: Deadloop, Halo Infinte, Monster Hunter Rise, Forza Horizon 5, Returnal, Velheim, The Forgotten City etc, dar si jocurile online multiplayer de care sa te bucuri alaturi de prietenii tai de pretutindeni, ai nevoie de componente performante, de lunga durata. Asadar, iata ce specificatii hardware poti avea pentru laptopul tau de gaming!

Procesorul laptopului

Una dintre piesele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi un notebook de gaming este procesorul. Printre cele mai noi modele sunt Intel Core i7 si i9, alaturi de seriile de la AMD Ryzen 5 si 7. Tine minte ca pentru un procesor puternic ai nevoie si de alte componente performante, precum placa grafica, memoria RAM, spatiul si tipul de stocare, sistemul de racire.

Placa video

Placa video este, de asemenea, una dintre componentele de baza ale unui laptop de gaming; aceasta trebuie sa ruleze perfect toate jocurile noi aparute. La PC Garage vei gasi modele de clasa mid-end si high-end, pornind de la Nvidia GeForce GTX 1070 si pana la GeForce RTX 3070 si nu numai!

Spatiul intern de stocare: SSD, HDD sau SSHD

Daca vrei ca laptopul tau sa porneasca in doar cateva secunde, atunci ai nevoie de un SSD M.2. cu o capacitate de stocare de minim 256GB. Totodata, daci simti ca nu sunt suficienti GB pentru ceea ce ai nevoie (si nu sunt!), atunci poti completa spatiul intern de stocare cu un SSD sau HDD; acestea putand depasi chiar si 4TB.

Memoria RAM

Un laptop de gaming performant si de viitor are nevoie de cel putin 16GB pentru a rula rapid si fluid toate jocurile noi. Atunci cand alegi memoria RAM, in afara de spatiul de stocare al acesteia este indicat sa fii atent la frecventa de functionare, latenta, rata de transfer si numarul de pini.

Orienteaza-te catre un display plus performant

Alaturi de componentele tehnice ale laptopului, ai nevoie de un display care sa poate sa indeplineasca toate functiile oferite de placa video. In primul rand, este important sa alegi diagonala potrivita cerintelor tale; majoritatea modelelor avand un ecran cuprins intre 15,6 inch si 17,3 inch, insa vei gasi display de gaming si mai mare sau mai mic.

Orienteaza-te ulterior catre un panou IPS sau OLED, cu rata de improspatare ridicata, precum un minim de 144 Hz, rezolutie care poate atinge 4K/ UHD (in cazul in care placa grafica permite aceasta optiune) si, nu il utimul rand, opteaza pentru un ecran cu functia anti-glare.

Gaseste tastatura ideala!

Alaturi de specificatiile tehnice si display, tastatura se afla in topul celor mai importante criterii de selectie atunci cand alegi notebook-ul de gaming. Laptopurile cu tastatura mecanica sunt printre cele mai indragite, insa si pretul lor este ridicat. In prezent nu exista foarte multe modele pe piata. Asadar, gaseste un laptop ce ofera suficient spatiu intre taste, sa aiba gradate literele WASD, Shift, CTRL si Space si sa fie iluminata.

Un laptop high-end de gaming iti va oferi o experienta inedita in lumea jocurilor, indiferent daca preferi genurile RPG, shooter, strategie, racing, fie acestea single player, local si online co-op sau multiplayer. Tine cont de aceste 3 reguli de aur si cu siguranta iti va fi greu sa inchei o sesiune de gaming!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea