Stiinta & Tehnologie

#land #rover #evoque

Land Rover Evoque va fi lansat pe piata in 2011

Land Rover a publicat primele fotografii cu interiorul celui mai mic si mai economic model construit vreodata, Evoque , mentionand totodata ca noul automobil va anima showroomurile din 160 de tari, printre care si Romania. Lansarea pe piata va avea loc in a doua jumatate a anului urmator.

Land Rover Evoque va fi prezentat publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris, printre optiuni numarandu-se, pentru prima data in istoria marcii, tractiunea pe doua roti. Noul model pastreaza foarte fidel liniile conceptului LRX , masurand 4.350 mm lungime. Evoque este cu 430 mm mai scurt si cu 187 mm mai scund decat cel mai mic automobil Land Rover de pana acum, Range Rover Sport.

Oferta de motorizari va cuprinde trei propulsoare diesel si o unitate pe benzina, iar tractiunea poate fi 4×4 sau 4×2.

Pe frontul diesel, noul model va fi oferit cu un motor turbo de 2,2 litri (2.2 eD4), ce dezvolta 150 CP (emisii CO2 pe kilometru sub 130 de grame), unul de 2,2 litri turbo (2.2 TD4), cu aceeasi putere (150 CP), dar cu mai putina atentie fata de mediul inconjurator si versiunea mai puternica 2.2 TD4, care dezvolta 190 Cai Putere. Pe benzina avem de-a face cu unitatea de 2 litri, ce produce 240 CP.

Land Rover poate fi echipat fie cu o transmisie manuala cu sase trepte, fie cu una automata, tot cu sase trepte, in functie de motorizarea aleasa. Habitaclul ofera un ambient luxos, printre care se numara un touchscreen 8 inch, cu dual-view.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea