Stiinta & Tehnologie

#laptop sedond-hand # cumparare laptop #laptop

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un laptop second hand?

Un laptop este o investitie serioasa, pe termen lung, iar caracteristicile sale trebuie sa raspunda perfect cerintelor utilizatorului. Acestea din urma sunt tot mai exigente si, de aceea, atentia se indreapta catre modele performante, care au o durata de viata mare, specificatii tehnice bune si, desigur, un design deosebit.

Laptopurile performante nu au insa preturi accesibile pentru toata lumea, astfel ca putine persoane isi permit un model nou-nout. Majoritatea opteaza pentru produse consumer care, desi nu au caracteristici exceptionale, reusesc sa satisfaca partial cerintele, fara o investitie extrem de mare.

Ce sa faci daca iti doresti un laptop performant, fara sa dai pe el o avere? Poti opta pentru un laptop second hand, unul refurbished sau, de ce nu, pentru unul remanufacturat. Ce nu trebuie neglijat, insa, este faptul ca laptopurile din gama business apartinand brand-urile consacrate (HP, Dell, Lenovo) sunt mult mai calitative si mai fiabile decat cele din gama business. Astazi ne indreptam atentia catre categoria SH, aceasta avand cele mai mici preturi.

Ce este un laptop second hand?

Multe persoane sunt sceptice atunci cand li se sugereaza achizitia unui laptop second hand ieftin, pentru ca asociaza produsele din aceasta categorie cu durata de viata redusa si performanta scazuta.

Aceasta reactie este una normala, mai ales in conditiile in care pe piata exista foarte multe laptopuri SH de calitate indoielnica. De aceea, este important sa se achizitioneze doar de la firmele serioase, care garanteaza pentru produsele pe care le comercializeaza.

Ce este, mai exact, un laptop second hand? Un laptop second hand este un produs folosit o perioada mai lunga, de generatie mai veche, care poate prezenta urme accentuate de uzura. De obicei, acest tip de laptop este vandut de firmele de profil, fiind testat riguros inainte de a ajunge la cumparator.

Laptopurile second hand provin, de obicei, din randul modelelor mai vechi de produse create de producatori renumiti la nivel international. Astfel, exista garantia fiabilitatii, a performantei, dar si a unei durate de viata indelungate, insa nu si cea a unui design perfect – semnele de uzura fiind vizibile la mai toate modelele, insa fara a afecta functionalitatea.

Cum te asiguri ca alegi corect un laptop second hand?

inainte de toate, gandeste-te la ce vei folosi laptopul. Ia in calcul tipul de aplicatii de care vei avea nevoie, durata de viata a bateriei, cerintele RAM si de stocare.

Daca esti un utilizator incepator, care utilizeaza laptopul pentru a citi e-mailurile, pentru a naviga pe internet, pentru a redacta text si pentru a face diverse calcule, nu ai nevoie de un procesor puternic si nici de multa memorie RAM. Un utilizator avansat insa va folosi laptopul pentru toate de mai sus, dar si pentru descarcarea de muzica, utilizare de programe de editare film/foto/muzica, jocuri, gazduire web – asa ca va avea nevoie de un procesor extrem de puternic, dar si de o memorie RAM mare.

Apoi, tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • Aspectul fizic general: Chiar daca laptopurile SH prezinta semne de uzura, acestea nu trebuie sa fie exagerate. Un touchpad decolorat nu este o problema, insa fisurile sau semnele vizibile anunta ca produsul a fost scapat sau lovit. De asemenea, trebuie acordata atentie si elementelor lipsa: suruburi, balamale etc.
  • Ecranul: Urmatorul pas important este sa te asiguri ca ecranul este in stare buna de functionare. Verifica daca acesta palpaie, apoi, ce luminozitatea are, cat de vii sunt culorile si daca exista pixeli morti.
  • Tastatura si touchpad-ul: Tastaturile si touchpad-urile sunt cele mai utilizate componente ale laptopurilor, deci este esential sa te asiguri ca functioneaza intr-o maniera satisfacatoare. Verifica daca exista taste sparte, daca unele dintre ele nu preiau comenzile si daca te simti confortabil cu intreaga tastatura, iar apoi vezi ce gesturi accepta touchpad-ul.
  • Porturile: incearca toate porturile USB, mufa pentru casti, porturile ethernet, HDMI, slotul pentru cardul SD, unitatea CD / DVD si alte intrari disponibile. Multe dintre acestea sunt atasate direct la placa de baza, componenta importanta, ce costa destul de mult.
  • Conectivitatea la Wi-Fi: Nimeni nu doreste un laptop care nu se poate conecta la Wi-Fi, deci asigura-te ca modelul ales se poate conecta la retelele Wi-Fi fara probleme.
  • Camera web si difuzoarele: Cele mai multe camere web pentru laptop sunt mediocre. Cu toate acestea, este mai bine sa ai o camera web mediocra care functioneaza, decat nicio camera web. si difuzoarele conteaza, chiar daca de cele mai multe ori nu sunt utilizate. in acest sens, verifica intensitatea si puterea sunetului, analizand daca acesta este distorsionat sau nu.
  • Bateria: Asigura-te ca bateria se incarca in mod corect si nu se descarca prea repede. De asemenea, verifica daca aceasta este in stare perfecta, fara zgarieturi sau aspect umflat.

Cumpararea unui laptop second hand nu este dificila, dar necesita documentare si atentie sporita. Prin efectuarea acestor verificari simple poti sa eviti o achizitie pe care ai regreta-o.

ABD Computer – gama variata de laptopuri second hand la preturi corecte

Cu o experienta de peste 22 de ani, compania ABD Computer este situata in top 3 companii din industria IT Refurbished din Romania.

Un furnizor cu recenzii pozitive din partea clientilor, ABD Computer ofera laptopuri second hand ieftine de la branduri de renume: Acer, Alienware, Apple, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, precum si o gama larga de laptopuri refurbished, generatie noua, cu procesoare performante: i3, i5, i7.

Daca esti in cautarea unui laptop second hand cu un raport calitate pret corect, ABD Computer iti pune la dispozitie o gama diversa de modele, la preturi situate intre 450 de lei si 2800 de lei. Riscul de a cumpara un astfel de produs este zero, toate laptopurile fiind atent verificate si testate inainte de a intra in circuit.

Laptopurile beneficiaza de garantie standard, ce poate fi extinsa cu 1 sau 2 ani, precum si garantie de retur de 90 de zile. De asemenea, poti opta pentru o licenta Windows ieftina si ai si posibilitatea platii in rate cu dobanda 0%. Descopera pe abdcomputer.ro oferta de laptopuri second hand!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea