Stiinta & Tehnologie

#kogan agora #android #rezolutie ecran #telefon mobil

Kogan Agora a fost amanat

Primul terminal australian care ruleaza sistemul de operare Google Android a fost amanat.

Se pare ca problemele tin de rezolutia ecranului, care nu suporta grafica sistemului.

Probleme la bord

Terminalul Kogan Agora trebuia sa se lanseze la sfarsitul lunii ianuarie din 2009, dar anumite incompatibilitati au amanat lansarea lui. Problema vine din partea rezolutiei prea slabe a ecranului, de 240 x 320 pixeli care nu este compatibila cu interfata lui Android.

Compania australiana si-a cerut scuze utilizatorilor si a spus ca aceasta problema nu a putut fi ignorata. Terminalul Agora se afla in lucru , iar in prezent nu se cunoaste data la care va fi lansat.

Specificatii tehnice

Kogan Agora masoara 108 x 64 x 14,8 mm si cantareste 130 de grame. Are ecran de 2,5 inch, ecran sensibil la atingere si rezolutie de 320 x 240 pixeli, cu 262.000 de culori. Telefonul vine cu tastatura completa QWERTY.

Modelul Agora Pro vine cu receptor GPS incorporat si conectivitate Wi-Fi. Altfel, ambele terminale au functii ca One-touch Google Search si acces rapid catre  YouTube si Google Maps.

Ambele versiuni dispun de conectivitate EDGE, 3G cu HSDPA si Bluetooth 2.0 cu EDR. Terminalele au player muzical incorporat, iar Agora Pro dispune si de o camera foto modesta de 2 megapixeli.

In doua versiuni

Smartphone-ul se va vinde in doua versiuni, una numita simplu Kogan Agora si a doua fiind Kogan Agora Pro. Ambele se vor vinde deblocate, adica utilizatorul va avea posibilitatea sa instaleze diferite aplicatii.

Kogan Agora costa initial 299 dolari australieni adica, in jur de 192 USD, iar Kogan Agora Pro avea pretul de 399 dolari australieni, aproximativ 250 USD.

Terminalul Agora sau Agora Pro poate fi achizitionat si prin comanda internationala, dar doritorii vor trebui sa plateasca o taxa de expediere de 30 de dolari. In prezent nu se stie daca modificarile facute vor afecta pretul terminalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea