Stiinta & Tehnologie

#jaguar #land rover #platforma

Jaguar si Land Rover vor imparti doar doua platforme

Jaguar si Land Rover vor folosi in viitor doar doua platforme pentru dezvoltarea noilor generatii de modele. Asadar, viitorul Range Rover va folosi platforma lui XJ.

Tata Motors va incerca sa scada costurile de productie si dezvoltare ale modelelor Jaguar si Land Rover prin reducerea numarului de paltforme folosite. Astfel, in viitor, modelelor celor doi constructori britanici ar urma sa impartaseasca doar doua platforme si nu sase.

Primul model cara va intra in programul gandit de Tata este Range Rover, SUV-ul urmand sa beneficieze de serviciile platformei folosite de Jaguar pentru dezvoltarea sedanului de lux XJ. Inginerii sustin ca modificarea platformei Jaguar pentru a da nastere unui SUV nu este atat de dificila precum pare, iar costurile vor fi destul de mici.

Surse din interiorul celor doua companii sustin ca in urmatorii ani publicul va face cunostinta cu un Freelander ceva mai generos in dimensiuni, capabil sa transporte sapte persoane si gata sa inlocuiasca actualul Discovery, pentru care nu se va mai face o noua generatie.

Structura de aluminiu folosita de Jaguar pentru modelele sale premium va fi inlocuita cu una mai flexibila , capabila sa sustina viitoarele modele ale constructorului britanic, printre care si roadsterul XE.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea