Stiinta & Tehnologie

#twitter #facebook #smartphone #social media #mesaje Facebook #postari Facebook

Iti descrii dramele pe retelele sociale? Iata de ce nu ar trebui sa mai faci asta!

Dintre toate mijloacele de comunicare, mesajele negative pe care le postam pe Facebook au cel mai mare impact printre apropiatii nostri, conform rezultatelor unui studiu coordonat de Catalina Toma, o cercetatoare de origine romana de la Universitatea din Wisconsin, Statele Unite ale Americii.

Rezultatele tudiului, care a inclus 300 de studenti americani, au aratat ca oamenii tind sa distribuie vestile bune pe Facebook sau Twitter, in timp ce vestile rele sunt transmise mai degraba prin telefon. Explicatia este aceea ca vestile impartasite cu prietenii din mediul virtual circula mult mai repede, astfel ca mai multa lume va afla evenimentele pozitive care s-au intamplat in viata celui care le posteaza.

Faptul ca alegem sa comunicam vestile negative prin telefon arata ca postarea lor pe retelele sociale ne-ar putea face sa ne simtim mai rau. In urma studiului s-a observat faptul ca subiectii au impartasit vestile bune cel mai adesea pe Twitter, in timp ce vestile rele au fost transmise prin telefon. In urma distribuirii mesajelor pozitive pe Twitter, studentii isi imbunatateau starea de spirit.

Cercetatoarea Catalina Toma a ajuns la concluzia ca atunci cand impartasesti un eveniment pozitiv cu cineva, devii mai fericit. La polul opus, impartasirea unei experiente neplacute pe o retea de socializare te va face sa te simti mai trist.

Transmiterea informatiilor despre un eveniment neplacut prin telefon a avut cel mai mic impact negativ asupra subiectilor, conform rezultatelor studiului.

“Examinand modul in care oamenii isi impartasesc experientele prin noile canale social media si cum se simt in urma acestora reprezinta o oportunitate imensa pentru a invata cum functioneaza creierul uman”, a declarat Catalina Toma.

Sursa foto: feminspire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea