Stiinta & Tehnologie

iPhone - Nou, impresionant si deja vulnerabil

La mai putin de 72 de ore de la lansarea pe piata, companiile si hackeri au identificat deja vulnerabilitati ale iPhone-ului Apple.

Cea mai grava este legata de browser-ul Safari. Errata Security a semnalat o vulnerabilitate care, o data speculata, ii poate permite atacatorului sa preia controlul asupra browser-ului.

O alta problema, semnalata tot de Errata Security , este legata de Bluetooth.

Lansarea iPhone-ului a fost considerata probabil o provocare pentru hackeri. Una dintre distractiile sfarsitului de saptamana a fost descoperirea parolelor pentru accesul de root la telefon, "dottie" si "alpine". Desi pana acum aceste parole nu au putut fi utilizate intr-o actiune exacta, utilizarea lor este considerata o provocare de catre comunitate in incercarea de a infrange tehnologia de la Apple. Una dintre victoriile dorite cu ardoare in mod public de catre hackeri este patrunderea functionara drepturilor digitale de management.

Ceea ce pare a intarzia putin acest lucru, este faptul ca nu toti cei implicati in cautari au achizitionat un iPhone.

In acelasi timp, Internet Security Center anunta noi e-mail-uri riscante trimise catre iPhone-uri. Unul dintre ele are ca subiect "Ati castigat un nou iPhone" iar link-ul duce la o pagina care incearca sa exploateze vulnerabilitatile si sa descarce un executabil "sys----.exe" care pare a provoca spam.

Alt tip de atac include un e-mail care incearca sa ii convinga pe utilizatori sa cumpere un iPhone de pe o pagina de Internet care pare a fi a lui Aplle. Evident, site-ul este fals, iar cei care cad in cursa trimit bani undeva in Letonia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea